Ännu en skolbrand i Lund – väktare upptäckte brand på Mårtensskolan

Vid 2-tiden natten mot tisdagen larmades en väktare om en brand på Mårtensskolan i Lund. När han kom dit brann i ett vindfång intill en entré. Efter en kort stund anlände räddningsenheter från Lund som kunde släcka branden. I samband med att väktaren försökte släcka branden drog han i sig rök och fick vård på plats av ambulanspersonal.

Lund har drabbats av ett flertal anlagda bränder mot kommunala byggnader och verksamheter den senaste tiden. Även Malmö är hårt drabbade av liknande bränder.

Polisen efterlyser tips om nattens brand. Räddningstjänsten lyckades släcka branden innan den hann att sprida sig vilket kan öka möjligheterna att utreda hur branden har kunnat uppstå.

Lund: Ännu en skolbrand

TIPSA om händelser – skicka meddelande❗️Lund: Ännu en skolbrand – väktare andades in rök.Mårtenskolan utsattes i natt för en misstänkt anlagd brand. En väktare som påbörjat släckning fick rök i sig och klagade på andningssvårigheter.Räddningstjänst fick snabbt branden under kontroll.Enligt uppgift startade nattens brand på utsidan av en skolbarack.

Publicerat av Journalist Mikael Nilsson Måndag 29 juni 2020

Ytterligare en skolbrand i Lund – polisen misstänker brott

Share this: