Eldstål med kompass

(2 kundrecensioner)

94 kr

Tändstål med kompass i mini-format. Gör upp en eld utan tändstickor och även om det är blött.

Läs mer

71 i lager

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD64RD10 Kategorier: , , , GTIN: 5016549963411
  • Mycket litet eldstål – 8 cm långt
  • Lätt – 40 g
  • Sågtandad striker för ökad kontaktyta
  • Knapphålskompass

Eldstål som tar lite plats

Med ett eldstål kan du göra upp eld utan att behöva tändstickor eller tändare. Dra strikern mot tändstålet så uppstår det små heta gnistor. Sikta dessa mot ditt tände så börjar det snart att brinna.

Detta eldstål är mycket litet – endast 8 cm. Därför är det perfekt att stoppa ner i en nödväska eller att ha med i en liten överlevnadslåda.

Själva strikern är sågtandad vilket gör att kontaktytan mot stålet blir stort. Därför blir det rikligt med gnistor trots det lilla formatet.

Ett tändstål av denna typ kan du använda om och om igen. Till skillnad från tändstickor tar det inte slut i första laget.

Denna modell är liten och billig men effektiv – perfekt i en nödsituation. Ett lite större tändstål är däremot lättare att hantera till vardags. Vi kan då tipsa om Kupilka Firesteel 8.

Kompass för nödlägen

Kompassen som sitter i skaftet är endast till att användas i ett nödläge. Den visar norr men saknar vridbart kompasshus, norrpil och riktningspil. Vill du köpa en bra kompass kan vi istället tipsa om Silva Expedition, eller den billigare kompassen Silva ranger.

2 recensioner av Eldstål med kompass

  1. Markus

    Mycket praktiskt! Ett kompass som fungerar bra för helgcamping med familjen. Praktiskt att ha tändstål, såg och kompass i ett.

  2. Stian

    Billigt å bra tändstål.

Skriv en recension

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]