Oxiskin® Plus alkoholfri handdesinfektion

(2 kundrecensioner)

41 kr299 kr

Oxiskin® Plus är en alkoholfri handdesinfektion med bevisad effekt mot alla typer av virus. Torkar inte ut händerna som vanlig handsprit.

Läs mer

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: N/A Kategorier: ,

Handdesinfektion med många fördelar

 • Långvarig verkan – desinficerar långt efter applicering
 • Bättre än handsprit – Stabiliserad väteperoxid 3% istället för alkohol – torkar inte ut händerna
 • Högre effekt – Effektiv både mot virus med hölje (t.ex. Corona, influensa) och utan hölje (t.ex. vinterkräksjukan) samt bakteriedödande och svampdödande

En av de många fördelarna är att Oxiskin även kan användas som sårtvätt och som ytdesinfektion.

Vi har Oxiskin i följande förpackningar:

 • Stor flaska på 1000 ml med praktiskt spraymunstycke. Denna produkt lämpar sig därför bra i hemmet eller på arbetsplatsen.
 • Liten flaska på 100 ml med disctop-öppning. Perfekt att ha vid tvättstället eller att ha med sig i väskan eller handväskan.

Bättre än handsprit

Oxiskin är en handdesinfektion som är lite dyrare än vanlig handsprit. Det finns dock gott om goda argument för att motivera det högre priset.

Till skillnad från handsprit innehåller Oxiskin ingen alkohol. Istället är det 3-procentig stabiliserad väteperoxid som är det aktiva ämnet. Detta medför flera fördelar jämfört med handsprit. Utöver de ovan nämnda fördelarna kan nämnas att Oxiskin:

 • Är skonsam mot huden
 • Inte är brandfarlig
 • Är miljövänlig
 • Kan användas som sårtvätt
 • Fungerar som ytdesinfektion

Torkar inte ut huden

Till att börja med torkar Oxiskin Plus inte alls ut huden. Det kan annars vara ett problem vid regelbunden användning av handsprit eller alcogel. Speciellt under vinterhalvåret då det är kallt och torrt kan det lätt hända att alkoholbaserad desinfektion torkar ut huden. Detta gäller särskilt handdesinfektion med lite högre koncentration av alkohol. Brukar du ha torra händer är Oxiskin därför ett bättre alternativ.

Handdesinfektion med långvarig effekt

En vanlig alcogel eller handsprit tar död på bakterier och virus när den gnuggas in i händerna. Oxiskin Plus fungerar också direkt. Så fort du applicerat desinfektionen på dina händer dör bakterier, virus och svampar inom några sekunder. Produkten har dokumenterad effekt enligt EU-test EN1500 och EN14476.

Till skillnad från handsprit är dock denna handdesinfektion långtidsverkande. Den antiseptiska effekten är kvar efter applicering vilket motverkar att virus, bakterier och svampar får fäste på händerna.

Du använder Oxiskin precis som du använder vanlig handsprit.

Mot alla virus och bakterier

Du har kanske hört att handsprit inte är så effektivt mot det virus som orsakar vinterkräksjukan? Det beror på att alkoholbaserad handdesinfektion främst verkar genom att förstöra höljet på virus. Vissa virus saknar dock hölje och då blir effekten dålig.

Calicivirus som orsakar vinterkräksjukan är ett bra exempel. Vanlig alkogel och handsprit fungerar därför inte så bra för att motverka vinterkräksjukan. Stabiliserad väteperoxid som Oxiskin innehåller är dock verksam även mot virus utan hölje.

Dessutom är effekten utmärkt mot virus med hölje som exempel Coronavirus, Ebola och vanligt influensavirus.

Förutom stark effekt mot virus hjälper Oxiskin även mot alla typer av bakterier och svampar.

Sårtvätt

Oxiskin kan förutom att fungera för att desinficera händerna även göra rent sår. Det är en mycket effektiv sårtvätt. Börja med att ta bort allt synligt smuts. Därefter sprayar du på Oxiskin.

Om / när sårtvätten stöter på virus eller bakterier börjar det bubbla i såret. Bakterier och virus, men även mögel och svamp dör. Kvar är en ren yta som gör att såret lättare läker.

Ett plus är att Oxiskin svider mindre än alkohol.

Miljövänlig och inte brandfarlig

Stabiliserad väteperoxid är till skillnad från diverse alkoholer inte brandfarlig. Detta är ett välkommet inslag i miljöer där det finns ökad brandrisk. Även i hemmet kan det kännas tryggare att veta att handdesinfektionen i sig inte utgör en risk i händelse av brand.

Oxiskin är en av de miljövänligaste desinfektionsmedlen. De enda biprodukterna som uppstår när du använder denna handdesinfektion är vanligt vatten och syre!

Finns det några nackdelar?

Den främsta nackdelen är att Oxisin är dyrare än handsprit. Det är mycket sällsynt med några bieffekter av denna handdesinfektion. Ifall du har mycket torra händer med sprickor eller eksem kan det hända att du upplever en övergående stickande känsla. Den brukar bara uppstå första gången då du använder Oxiskin.

Ibland kan det även synas vita fläckar som sedan försvinner. Om det händer är det för att Oxiskin har reagerat med föroreningar på dina händer. Det vita är en restprodukt.

Själva produkten är helt luktfri. När Oxiskin reagerar och tar död på virus och bakterier på dina händer kan det uppstå en svag lukt av ättika som snabbt går över.

Storlek

100 ml, 1000 ml

2 recensioner av Oxiskin® Plus alkoholfri handdesinfektion

 1. Ulrika

  Av de handsprit jag har provat så är detta min favorit. Torkar in bra i händerna och ingen alkohol.

 2. Lovisa

  Mycket nöjd! Torkar inte ut händerna och gör det den ska.

Lägg till en recension