Fällkniven GPbm Gentleman’s Pocket knife Svart Micarta fällkniv

2.396 kr

Hopfällbar jaktkniv med laminerat CoS-stål, en flatslipad egg och handtag av svart micarta med liner-lock-system. Mockafodral medföljer för praktisk och säker förvaring.

Läs mer

2 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD384SVZZ Kategorier: , , , , , , GTIN: 7340101502106
Beskrivning
  • Kompakt fällkniv för jakt
  • Starkt blad av laminerat CoS-stål
  • Handtag av svart micarta
  • Mockafodral medföljer

Stark jaktkniv i fällbart format

Fällkniven GPbm The Gentleman’s Pocket knife är en högkvalitativ fällkniv för jakt som bjuder på en gammaldags design i ett modernt och kompakt format. Med en vikt på endast 96 gram och en hopfälld längd på 10 cm tar den knappt någon plats alls.

Låt dig dock inte luras av dess storlek, GPbm är en mycket stark kniv och pålitlig med en flatslipad egg tillverkad av CoS-stål. Materialet gör kniven sylvass samtidigt som den kommer att hålla skärpan länge.

Robust bladlås

För extra hållbarhet är GPbm utrustad med ett ordentligt, men lätthanterligt bladlås i form av ett liner-lock-system. Tack vare den gängade knivbulten kan du enkelt justera trögheten i bladet efter behov och mekaniken behöver dessutom inte smörjas.

En annan fördel med liner-lock-systemet är att det gör kniven extra enkel att rengöra. Du behöver bara skölja av den med varmt vatten och låta den torka.

Handtag av svart micarta

GPbm har till skillnad från många andra knivar ur Fällknivens serie ett handtag av svart micarta. Detta är en komposit som består av fenolharts och canvas, exempelvis linne eller bomull, alternativt papper. Micarta är både starkt, temperaturbeständigt och vattentätt.

Vem kan använda Fällkniven GPbm?

Fällkniven GPbm The Gentleman’s Pocket knife är ett bra val för jägaren som föredrar en fällkniv istället för en slidkniv eller som bara vill ha en pålitlig och kompakt kniv som reserv.

Liner-lock-mekaniken gör den dessutom extra enkel att rengöra, vilket många andra fällknivar för jakt inte är.

Designen är elegant och är du en gentleman eller gentlekvinna som vill köpa en fickkniv som passar din stil kan detta vara ett trevligt val.

Ifall du är knivsamlare är det också trevligt att ha minst en Gentleman’s Pocket Knife i sin samling.

Kort om Fällkniven

Det familjeägda företaget Fällkniven grundades i Norrbotten i mitten av 1980-talet och har verkligen satt Sverige på kartan när det kommer till knivar. Idag är Fällkniven ett självklart val bland friluftsmänniskor, jägare och äventyrare världen över.

Alla knivmodeller tillverkas av svenskt stål i Japan och kvalitetstestats av Luleå Tekniska Universitet. Det är ett bevis på att du får en stark och pålitlig kniv som kommer att hålla i många år framöver. Fällkniven erbjuder helt enkelt knivar i världsklass.

Fakta om Fällkniven GPbm – Gentleman’s Pocket knife Svart Micarta

Stål:Laminerat CoS-stål
Hårdhet:60
Egg:Flatslipad
Skaft:Black micarta
Vikt:96 gram
Totallängd:180 mm (100 mm hopfälld)
Bladlängd:78 mm
Bladtjocklek:3 mm

Du gillar kanske också