Fällkniven GPjb Gentleman’s Pocket Knife Jigged Bone fällkniv

2.898 kr

Kompakt fällkniv för jakt med knivblad av laminerat CoS-stål, flatslipad egg och handtag av jigged bone. Liner-lock-system gör kniven enkel att rengöra och använda. Mockafodral medföljer.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD385SVZZ Kategorier: , , , , , , GTIN: 7340101501536
Beskrivning
  • Jaktkniv av laminerat CoS-stål
  • Fällbar och praktisk
  • Liner-lock-system
  • Handtag av jigged bone

Stark jaktkniv av kvalitativa material

Fällkniven GPjb Gentleman’s Pocket Knife är en fällkniv avsedd för jakt i ett kompakt format. Den traditionella designen med det moderna materialet ger kniven ett unikt utseende, framför allt i kombination med handtaget av jigged bone, det vill säga ben från boskap.

Knivbladet har en flatslipad egg av laminerat koboltstål (CoS), vilket ger kniven en imponerande styrka och skärpa. Bladlängden mäter 78 mm och är 3 mm tjock. I hopfällt läge mäter den endast 10 cm.

Enkel och säker liner-lock-låsning

GPjb är utrustad med ett pålitligt och lättanvänt liner-lock-system. Detta är enligt Fällkniven själva världens starkaste bladlås samtidigt som det är enkelt att rengöra, något som annars brukar vara ganska besvärligt när det gäller fällknivar för jakt.

Det är också möjligt att själv justera trögheten på bladet med hjälp av den gängade knivbulten. Längst ut på handtaget finns dessutom en praktisk bygel som du kan använda för att knyta fast kniven. Du kan även förvara den i det medföljande mockafodralet.

För vem passar Fällkniven GPjb?

Fällknivar är ganska ovanliga att använda som jaktknivar, men tack vare sin styrka och enkla rengöring kan GPjb ändå vara ett bra val för jakten. Det gäller framför allt dig som ska jaga småvilt och som föredrar en lite mer kompakt kniv, utan att kompromissa med kvalitet.

Den snygga, klassiska och eleganta designen gör detta även till ett perfekt val för gentlemannen (eller gentlekvinnan) som vill ha en passande fickkniv till sin outfit.

Samlar du på knivar är det också ett givet val!

Kort om Fällkniven

Fällkniven grundades i mitten av 1980-talet i Norrbotten och har kommit att bli en av Sveriges mest kända knivtillverkare. De är bland annat en kunglig hovleverantör. Deras kniv F1 är del av utrustningen i det svenska flygvapnet.

Samtliga knivar är utformade för att klara naturens utmaningar och erbjuder ett gediget hantverk. Knivarna tillverkas i Japan, men av svenskt stål och testas innan de blir tillgängliga för försäljning. Fällkniven är det bästa valet för dig som söker kvalitet och hållbarhet.

Fakta om Fällkniven Gentleman’s Pocket Knife Jigged Bone – GPjb

Stål:Laminerat CoS-stål
Hårdhet:60
Egg:Flatslipad
Skaft:Jigged bone
Vikt:100 gram
Totallängd:180 mm (100 mm hopfälld)
Bladlängd:78 mm
Bladtjocklek:3 mm
Dimensioner300 × 300 × 500 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fällkniven GPjb Gentleman’s Pocket Knife Jigged Bone fällkniv”

Du gillar kanske också