Fällkniven H1zCoS jaktkniv

(1 kundrecension)

2.289 kr

Lätt och välbalanserad jaktkniv med ett starkt blad i rosttrögt stål. Ligger bra i handen och passar även bra att tälja med.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD562SVZZ Kategorier: , , , , , , , GTIN: 7340101502014
 • 5 mm-blad i starkt stål
 • Fylligt skaft med skönt grepp
 • Lätt och ergonomisk
 • Rakbladsvass klinga

Sylvass jaktkniv för erfarna jägare

Fällkniven H1zCoS är en läcker jaktkniv som ger maximal funktion i de flesta lägen. Den passar utmärkt för jakt och fiske, men går minst lika bra att tälja med.

Kniven är välbalanserad, lätt och ergonomiskt med ett 5 mm brett blad och en sylvass klinga. Det fylliga skaftet är tillverkat av gummiliknande Thermorun som både är hållbart och ger ett bra grepp.

I och med att Fällkniven H1zCoS saknar parerstänger är detta emellertid en lite mer avancerad kniv. Därför lämpar den sig bäst för erfarna skogsmänniskor snarare än för nybörjare.

Av laminerat koboltstål

Bladet i Fällkniven H1zCoS är tillverkad av laminerat CoS, där CoS står för kobolt specialstål. Detta ger en extra stark egg med en långvarig skärpa. För Fällkniven H1zCoS ligger hårdheten mellan 59 och 62 HCR på Rockwellskalan (ju högre HCR, desto starkare).

Kobolt specialstålet hittar vi bland annat i Fällknivens Pro-modeller. Den går dock även att få som tillval i den klassiska överlevnadskniven F1.

Lätt med konvex slipning

Fällkniven H1zCoS är en lätt jaktkniv med en vikt på endast 181 gram. Bladlängden mäter 10 cm medan totallängden ligger på 21 cm.

Själva eggen är konvext slipad, vilket ger dig en sylvass kniv perfekt för att flå dina byten. Spetsen på kniven är utformad för att enkelt penetrera huden, utan att lämna märken i själva köttet.

Om Fällkniven

Fällkniven är en legendarisk tillverkade av knivar som grundades 1984, men som började utveckla knivar först tre år senare. Deras sortiment består av några av världens bästa knivar, både fällknivar, slidknivar och unika samlarknivar.

Visionen bakom Fällkniven är att erbjuda starka och pålitliga vildmarksknivar med lång hållbarhet. Faktum är att du normalt sett kan använda kniven i mellan 10 – 20 år innan du behöver slipa upp formen. Varje modell är utvecklad med kärlek och omtanke.

Idag är Fällkniven en Kunglig Hovleverantör av knivar och deras klassiska modell F1 är numera en del i det svenska flygvapnets utrustning. Samtliga knivar testas dessutom vid Luleå Tekniska Universitet för att säkerställa deras hållbarhet.

Fakta

 • Stål: CoS
 • Hårdhet: 59, 62
 • Egg: Konvex
 • Skaft: Thermorun
 • Slida: Zytel
 • Vikt: 181 gram
 • Längd: 21 cm

1 recension av Fällkniven H1zCoS jaktkniv

 1. Thomas

  Väldigt nöjd. Kvalitén är alltid bra med Fällkniven, har A1 sen tidigare.

Lägg till en recension