Fällkniven NL1L Tor

6.898 kr

Kraftfull vildmarkskniv med ett 25 cm långt knivblad av laminerat VG10-stål och handtag av läder. Den konvexa eggen ger en utmärkt skärförmåga och parerstången bidrar med säkrare hantering.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Beskrivning
  • Rejäl huggare med 7 mm tjockt knivblad
  • Av laminerat VG10-stål
  • Läderhandtag
  • Parerstång för extra säkerhet

Stor huggare med laminerat VG10-stål

NL1L Tor är en huggare i världsklass som tillverkats för att klara av alla utmaningar vildmarken har att erbjuda. Det 7 cm tjocka och 25 cm långa knivbladet med konvex egg i kombination med den genomgående breda tången ger optimal styrka och skärförmåga.

Knivbladet i sig är tillverkat av kraftfullt laminerat VG10-stål där sidorna består av ett 420J2-stål som både är segt och rostfritt. Det ger dig ett pålitligt och stresståligt blad med god skärpevaraktighet. Dessutom är böjstyrkan 20 procent bättre jämfört med solida knivblad.

Greppvänligt handtag av läder

I och med att huggare utsätts för tuffa påfrestningar är det viktigt att både blad och handtag är av högsta kvalitet. NL1L Tor har ett handtag av oxhud, ett material som både är greppvänligt och som tål vatten såväl som lösningsmedel. Det blir dessutom bara vackrare med åren.

För extra säkerhet är handtaget dessutom utrustat med en rejäl parerstång i rostfritt stål som ger dig bra kontroll och skydd när du hanterar kniven. Du får även med en knivslida av läder där du kan förvara kniven och bära den med dig.

För vem passar Fällkniven NL1L Tor?

NL1L Tor är en bra kniv för dig som vill ha en rejäl huggare av högsta möjliga kvalitet. En starkare kniv får du leta efter. Med sitt 7 mm tjocka knivblad av laminerat VG10-stål klarar den i princip allt du utsätter den för i vildmarken.

Designen och lädret gör att det också till en utmärkt kniv för dig som samlare eller om du känner att den kniv du använder gärna får sticka ut från mängden. Detta är enligt oss ett riktigt mästerverk!

Detta är en lite dyrare kniv, men vill du varken kompromissa med kvalitet eller styrka är NL1L Tor ett bra alternativ.

Kort om Fällkniven

Fällkniven har sedan företaget grundades i mitten av 1980-talet blivit ett självklart val bland friluftsmänniskor och jägare, inte bara i Sverige utan världen över. Det har förstås sina anledningar, då Fällkniven tillverkar knivar av högsta kvalitet.

Med en passion för både hantverk och vildmark förstår Fällkniven vilka egenskaper en bra kniv bör ha. Det är också därför deras kniv F1 bland annat är en del av det svenska flygvapnets utrustning och att de sedan 1999 är en kunglig hovleverantör.

Fakta om Fällkniven NL1L Tor

Stål:Laminerat VG10-stål
Hårdhet:59
Egg:Konvex
Skaft:Läder
Vikt:502 gram
Totallängd:385 mm
Bladlängd:250 mm
Bladtjocklek:7 mm
Dimensioner300 × 300 × 500 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fällkniven NL1L Tor”

Du gillar kanske också

You may also like