Ryggsäck 40 liter – Bug Out Bag / dagsryggsäck

599 kr

Ryggsäck 40 liter som är perfekt som Bug Out Bag eller för dagstur. Prisvärd och slittålig. Tillräckligt stor för att rymma det viktigaste – tillräckligt liten för att inte bli för tung.

Läs mer
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Beskrivning
 • 40 liter – lagom för en Bug Out Bag eller tur på en eller några dagar
 • MOLLE/ PALS
 • Ett stort och ett litet fack
 • Justerbara remmar, midjeband och spännband över bröstet
 • Slittålig – Yttre material av typen 600D polyester
 • Yta med kardborreband för att fästa namnbricka
 • Prisvärd – relativt billig ryggsäck av hög kvalitet
 • Spännremmar för liggunderlag

Praktisk ryggsäck på 40 liter

Denna ryggsäck är en av våra favoriter som Bug Out Bag. Volymen är 40 liter, vilket är ganska lagom om du preppar för att överleva medan du tar dig från ditt hem till en säker plats i ett nödläge.

En bra Bug Out Bag är varken för lätt eller för tung. Den ska ha tillräckligt med utrymme för att du ska få plats med de viktigaste sakerna för att överleva på ett säkert sätt. Samtidigt får den inte bli för tung. Du ska orka bära med dig din nödväska, helst i ganska rakt tempo om det behövs.

Det brukar innebära att man landar någonstans i intervallet 35 till 40 liter som lämplig volym. Just denna ryggsäck är en av våra favoriter. Den rymmer 40 liter men i praktiken går det att få med någon extra liter med packning. Måtten är 50 x 36x 25 cm.

Denna ryggsäck har två fack – ett stort huvudfack och ett lite mindre fack på utsidan.

Det sitter två spännremmar undertill där du exempelvis kan fästa ett liggunderlag av cellplast.

Billig men mycket funktionsduglig

Att ryggsäcken är så pass billig är ytterligare ett argument för varför den passar bra som en Bug Out Bag. Du behöver inte ligga ute med särskilt mycket pengar men får ändå en ryggsäck som du kan lita på om det blir ett SHTF-läge (eller om du bara måste sticka hemifrån några dagar för säkerhets skull).

Även för dagsturer eller camping

Egentligen behöver du inte vara prepper för att gilla denna ryggsäck. Den är praktisk även för dig som behöver en prisvärd ryggsäck att ha med dig ut på dagsturer eller kortare vandring i skogen.

40 liter är ofta fullt tillräckligt för många typer av friluftsliv.Speciellt om du packar förnuftigt, t.ex. om du sover under tarp eller i ultralätt tält.

Slitstarkt material

Materialet är av typen 600D polyester på utsidan och 210D på insidan. Sömmarna är slitstarka.

Ryggsäcken ä rvattenskyddad. Vill du ha extra gott väderskydd, t.ex. om du ska vara ute länge i regnet, kan du köpa till en vattentät packpåse. Du hittar exempelvis en sådan i vårt överlevnadskit från BCB.

Tips – Vi har även denna ryggsäck i form av två färdiga Bug Out Bags. En för stad och en för vildmark. De är fullproppade med de viktigaste sakerna för att överleva i minst 72 timmar.

MOLLE och PALS

Själva modellen är som i en militär ryggsäck enligt bärsystemet MOLLE (Modular Lightweight Load-carrying Equipment). Det innebär att det går att fästa extramoduler på ryggsäcken genom det fästsystem som kallas för PALS (Pouch Attachment Ladder System).

PALS är de remmar som är fastsydda på ryggsäckens baksida och sida. I dessa kan du även fästa andra verktyg och tillbehör, t.ex. genom karbinhake eller spännen.

Vi har medvetet valt färgerna khaki och svart för denna ryggsäck. Det kan nämligen vara bra att undvika kamouflage på en Bug Out Bag för att minska risken att misstas för en kombattant.

Fakta

 • Volym: 40 L
 • Anta lfack: 2
 • Bärsystem: MOLLE
 • Färg: Khaki eller svart
 • Material yttre: 600D polyester
 • Material inre: 210D polyester
Färg

Khaki, Svart

Du gillar kanske också