Man anhållen för mordbrand mot Lantbruksuniversitetet i Alnarp

Natten mot onsdagen larmades räddningstjänsten i Lomma-Staffanstorp om en brand i byggnad på Lantbruksuniversitetets område i Alnarp i Lomma kommun. Vid framkomst brann byggnaden kraftigt varpå räddningsledaren inriktade insatsen på att skydda närliggande byggnader. Byggnaden som brann ner till grunden var kulturhistoriskt viktig.

I samband med branden grep polisen en man i 30-årsåldern som senare under dagen anhållits på sannolika skäl som misstänkt för mordbrand. Han var 2011 häktad som misstänkt för mordbrand i Lomma. Mannen kunde gripas i samband med att polisen gjorde en omfattande kontrollinsats i närområdet.

Om mannen även kommer att misstänkas för ytterligare någon av de 50 bränder som drabbat Malmö-Lund-regionen det senaste halvåret är i dagsläget oklart.

Byggnad brann i Alnarp – 27 åring gripen

TIPSA om händelser – skicka meddelande❗️Byggnad brann i Alnarp – man gripen.En träbyggnad på Lantbruksuniversitet brann i natt. Polisen misstänker mordbrand och har gripit en 27-årig man.Mer om händelsen på SVT Nyheterhttps://svt.se/nyheter/lokalt/skane/brand-pa-lantbruksuniversitetet-i-lomma

Publicerat av Journalist Mikael Nilsson Tisdag 11 augusti 2020

Share this: