Therm-a-Rest NeoAir Xtherm ultralätt liggunderlag

3.687 kr4.319 kr

Therm-a-Rest NeoAir Xtherm är ett ultralätt uppblåsbart underlag med god komfort och stabilitet. Klarar temperaturer under 25 minusgrader och väder endast 430 gram.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Beskrivning
  • Kompakt och ultralätt
  • Klarar extrema temperaturer
  • Utmärkt komfort
  • Pumppåse och reparationskit medföljer

Ultralätt liggunderlag för alla säsonger

NeoAir Xtherm från Therm-a-Rest är ett uppblåsbart och ultralätt liggunderlag som inte väger mer än 430 gram. Detta i kombination med packmåttet på 23 x 10 cm gör att NeoAir Xtherm utan problem får plats i packningen, även på längre expeditioner.

Med ett R-värde på 6,9 går NeoAir Xtherm att använda året om, även i extremt kalla klimat. Det klarar faktiskt temperaturer under 25 minusgrader, vilket har gjort det till ett populärt alternativ bland alpinister som värdesätter låg vikt och komfort.

Varmt och stabilt uppblåsbart liggunderlag

NeoAir Xtherm är utrustad med Therm-a-Rests patenterade ThermaCapture-teknologi. Den fångar upp din kroppsvärme medan den unika Triangular Core Matrix-konstruktion ser ut att den inte läcker ut. Resultatet blir en fenomenal värmeisolering.

Förutom att hålla dig varm är liggunderlaget dessutom mycket behagligt att sova på. Detta tack vare tjockleken på 6,4 cm och de tvärgående luftkanalerna som gör underlaget extra stabilt.

Slitstarkt och enkel uppblåsning

De slitstarka materialen gör att NeoAir Xtherm klarar av de flesta underlag. Ovansidan av liggunderlaget är av 30D Rip HT-nylon medan underdelen är av extra tät 70D nylon.

Skulle det mot all förmodan uppstå en skada kan du enkelt reparera denna med det medföljande reparationskitet. Om du helt vill undvika punktering rekommenderar vi dock att du kompletterar med ett underlag i cellplast, exempelvis Therm-a-Rest ZLite SOL.

Den extra stora luftventilen har en enkelriktad uppblåsning, vilket gör liggunderlaget extra enkelt att blåsa upp. Du får dessutom med en pumppåse som underlättar processen ytterligare.

För vem passar Therm-a-Rest NeoAir Xtherm?

Therm-a-Rest NeoAir Xtherm är ett utmärkt alternativ för dig som vill kunna ge dig ut året om, oavsett temperatur, och som värdesätter låg vikt. Detta utan att för den delen kompromissa vad gäller komfort.

NeoAir Xtherm väger bara 430 gram och får utan problem plats i packningen. Den är därför enkel att bära med även på längre turer samtidigt som den är bekväm och stabil att sova på.

Ska du främst ge dig ut under årets varmare månader kan vi istället rekommendera Therm-a-Rest NeoAir XLite med ett R-värde på 4,2 och en vikt på 340 gram.

Fakta

Regular (R) Long (L)
Längd: 183 cm 196 cm
Bredd: 51 cm 64 cm
Höjd: 6,4 cm 6,4 cm
Vikt: 470 g 620 g
R-värde 6,9 6,9
Storlek hoprullad: 23 x 10 cm 28 x 11 cm
Typ av liggunderlag: Uppblåsbart Uppblåsbart
Material: Nylon, polyuretan Nylon, polyuretan
Storlek

Regular, Long

Du gillar kanske också

You may also like