Integritetspolicy och GDPR

Innehåll

  • Vilka personuppgifter vi samlar in
  • Hur vi behandlar dina personuppgifter
  • Vilka vi kan komma att dela dina personuppgifter med
  • Hur vi sparar dina personuppgifter och hur länge
  • Din rätt som kund gällande dina personuppgifter
  • När du ingår i en prenumeration på beredd.se

Det är viktigt att du tar del av vår policy innan du börjar din resa hos oss.

Personuppgiftsansvarig: Always Ready Sweden AB, Org nr: 559277-5265

Som företag måste vi ha stöd i lagen för att få samla in personuppgifter, det kallas för att ha en rättslig grund. Det finns olika typer av rättsliga grunder. En kan till exempel vara ett avtal mellan oss och dig som kund. Då har vi rätt att samla in de uppgifter som behövs för att uppfylla avtalet.

Vilka personuppgifter lagrar vi om dig som kund?

Vi samlar endast in uppgifter i syfte att uppfylla vår tjänst mot kund samt för att kunna anpassa vår marknadsföring. För att genomföra tjänster på beredd.se har vi krav på att du som kund godkänner våra avtal, läs därför alltid igenom våra avtal innan du ingår i våra avtal.

Information som vi samlar om dig är:

  • Namn
  • Adress
  • Telefonnummer
  • E-postadress

Till vad använder vi dina personuppgifter?

  • För att administrera din beställning
  • För leverans av dina produkter
  • Vid kontakt med vår kundtjänst
  • För att kunna anpassa och förbättra våra erbjudanden
  • Bokföring – för att följa bokföringslagens krav
  • För att förhindra bedrägeri och ID-kapningar
  • När så krävs enligt lag, som tex den konsumenträttsliga lagstiftningen.

Med vilka företag delar vi dina uppgifter?

  • Logistik/speditör, (DB Schenker, eventuella åkerier från DB Schenker)
  • IT-tjänster (företag som hanterar nödvändig drift, teknisk support och underhåll av våra IT-lösningar eller lagrar våra personuppgifter)
  • Samarbetspartner som hanterar betalning (se våra betalningsalternativ(länk köpvillkor))
  • Samarbetspartners som hanterar statistik

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

  • Vi sparar dina personuppgifter så länge som krävs för att kunna uppfylla såväl åtaganden till dig som kund hos oss, som lagstadgade krav. T ex Bokföringslagen och Konsumenträttslagen. Vi följer alltid de krav vi är skyldiga att följa enligt lag, förordning och myndighetsbeslut.
  • Uppgifter som inte kräver att vi sparar dem, utifrån det ovan nämnd, raderas efter max 24 månader
  • Vi sparar dina personuppgifter i lösenordskyddad och säkrad databas

Betalning

Vi använder oss av direktbetalning och faktura, för att läsa mer om våra betalningsvillkor hänvisa vi till köpvillkor(länk).

Som kund har du rätt att kontrollera dina personuppgifter hos oss:

  • Registerutdrag – Du har som kund rätt att begära ett registerutdrag för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad om dig.
    För att begära ovanstående skickar du ett mejl till
    kundtjanst@beredd.se.
  • Rättelse – Vi som företag har skyldighet att rätta uppgifter om dig som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande.
  • Radera – Du har rätt att begära radering eller begränsning av dina personuppgifter. Undantag för rätten till radering eller begränsning finns i det fall uppgifterna är nödvändiga för att företaget ska kunna uppfylla ändamålet eller om det finns en rättslig förpliktelse som innebär att företaget måste spara uppgifterna.
  • Dataportabilitet – Du har rätt att få de personuppgifter som du har lämnat till Beredd.se i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig.
  • Klagomål avseende hantering av personuppgifterOm du har klagomål avseende vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till svenska Integritetsskyddsmyndigheten (Datainspektionen) eller annan behörig tillsynsmyndighet som utövar tillsyn över företags hantering av personuppgifter

Våra övriga plattformar

Vi finns på diverse andra plattformar utöver beredd.se.

Dessa inkluderar: Facebook, Instagram, Prisjakt, Pricerunner, Kelkoo.

För hantering av personuppgifter i dessa hänvisar vi till respektive aktör.

Prenumeration på mejlutskick

För att kunna fullfölja vårt antagande till dig som kund skickar vi ut information om din order och frakt till den mejladress du angivit vid köp. Information gällande order skickas från vårt interna system Woo-commerce och leveransbesked kommer från Fraktjakt.

För dig som prenumererar på våra andra mejlutskick delar vi även nödvändig information med Mailchimp.com. Du som prenumerant kan när som helt avsluta din prenumeration genom att klicka på ”avbryt prenumeration” i något av de utskick du mottagit, eller mejla oss direkt på kundtjanst@beredd.se.

Länkar

I det fall vi länkar till en utomstående part hänvisar vi till dennes integritetspolicy och hantering av personuppgifter.

COOKIE Policy

När du besöker oss uppmanar vi dig att läsa igenom vår policy om cookies och ställa in dessa via det pop-up fönster som hanterar COOKIE inställningar.

Always Ready Sweden AB använder följande COOKIES:

  • Session cookies – en tillfällig cookie som raders när du stänger ner din webbläsare eller enhet.
  • Varaktiga cookies – en cookie som ligger kvar på din dator till dess att du tar bort den eller den går ut.
  • Förstapartscookies – en cookie som sätts av Always Ready Sweden AB.
  • Tredjepartscookies – en cookie som sätts av tredje part t ex Facebook, Instagram, Google m.fl.

Varför använder vi COOKIES?

  • För att din upplevelse på sidan ska fungera korrekt
  • För att vi ska kunna upptäcka eventuella fel
  • För att se trafiken på vår sajt
  • För att kunna tillämpa korrekt marknadsföring

Inställningar för COOKIES

Du kan själv justera din enhets inställningar för cookies. Det kan dock i vissa fall innebära att funktionaliteten på sidan försämras.

Google Analytics

Vi samlar data genom Google Analytics via tredjepartscookies. Vi samlar in denna data för att kunna optimera kundupplevelsen och förbättra vår produkt. Exempel på information som vi spårar i Google Analytics är demografi, köpbeteende, interaktionstid mm. För fullständig information vänligen kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@beredd.se.

För övriga frågor om våra avtal kan du alltid kontakta vår kundtjänst på kundtjanst@beredd.se.

Observera att större ärenden kan ta längre tid att få svar på än 48 timmar. Vi gör alltid vårt bästa för att hantera ärenden så snabbt som möjligt.