Om beredd

Beredd är Sveriges mest hängivna butik för prepping, krisberedskap, överlevnad och friluftsliv. Enligt oss ska det vara både roligt och lätt att preppa. Vi tar beredskap på allvar. Därför erbjuder vi:

Väl utvalda produkter

Vi föredrar ett handplockat sortiment framför stora lager av varje produkt. Här på Beredd hittar du allt du kan behöva inom prepping. Men du hittar inte hundra varianter av varje typ av överlevnadspryl.

Vi har valt ut saker som vi själva gärna ser som del av vår prepper-utrustning. Det finns en tanke bakom varje produkt som du hittar i vårt sortiment. Ofta hittar du både en billig variant och ett premiumalternativ.

Prepping-inspiration

Alla våra produktbeskrivningar är skrivna av proffs som gjort allt för att guida dig rätt. Vi tycker detta är jätteviktigt. Till vilken hjälp är egentligen en text som är inklistrad från leverantörens katalog? Varje produkt har dessutom tydliga bilder av hög kvalitet. Vi fotar ofta våra överlevnadssaker själva i studio. Självklart ska du kunna se vad det är du köper!

Ärliga tips

Ärlighet varar längst. Våra produktbeskrivningar saknar ”säljsnack” och har bara nyttig information. Ofta tipsar vi om alternativa produkter istället för att försöka sälja en vara till varje pris. Vi vill ju att du som kund återvänder till oss!

Både prepping och friluftsliv

Beredd har både preppingprodukter och friluftsvaror. Prepping, bushcraft och friluftsliv är områden som många gånger överlappar varandra. Både friluftsliv och överlevnad handlar nämligen om att förlita sig på sin kunskap, utrustning och att förhålla sig till de villkor som naturen ställer.

Förnuftiga priser

Det ska inte behöva vara dyrt med krisberedskap! Därför sätter vi alla våra priser med omtanke. Vi scannar ständigt av marknaden för preppingutrustning och friluftsvaror. Vi sätter en prislapp som vi vet är rimlig.

Säkra betalningar

Säkra betalningar är för oss en självklarhet. Betala säkert med kreditkort eller kontokort. Vi använder oss av Stripe, en trygg leverantör av betaltjänster. Beredd ser aldrig dina kortuppgifter. Du kan även betala via ApplePay eller GooglePay.

Smidig frakt

Vi skickar alltid ditt paket med DHL. Det är enligt oss ett överlägset transportsätt. Du kan när som helst spåra din försändelse med den spårningskod du får per mail när du köper utrustning hos oss. Du hämtar ut paketet på närmsta DHL Service Point baserat på ditt postnummer.

Tips – fri frakt för alla beställningar över 699 kr!

Prepping och krisberedskap

Här på Beredd hittar du allt det du kan behöva för din krisberedskap. Vi har ett väl valt sortiment av utrusning för prepping och överlevnad. Utgångspunkten har varit MSB – Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap. De har gjort ett bra jobb med att sammanställa information, bland annat genom sajten Krisinformation.se.

Varför ska man preppa?

Om det inträffar en kris, samhällsstörning eller naturkatastrof kan det vara svårt att få tag på alla förnödenheter. I värsta fall finns fara för liv och hälsa i ett sådant läge. Därför är det bättre att förbereda sig i tid och ha en beredskap hemma.

Olika typer av kriser

Det finns mycket som kan hända i ett samhälle. Dagens moderna samhälle har medfört många bekvämligheter, men vi är också mer sårbara än förr i tiden. Här är några av de kriser och katastrofer som kan drabba delar eller hela Sverige:

 • Översvämning
 • Storm
 • Vinteroväder
 • Skogsbrand
 • Värmebölja
 • Kemikalieolycka
 • Kärnkraftsolycka
 • Pandemi
 • Solstorm och rymdväder
 • Cyberattack/ IT-attack
 • Terrordåd
 • Krig, militär konflikt och ockupation av främmande makt

Vad kan hända?

Olika samhällsfunktioner kan slås ut beroende på vilken typ av kris eller katastrof det rör sig om. Föreställ dig att våra städer ligger nedsläckta. Utomhus är det vinter med många minusgrader. Inomhus saknas både värme och el. Det kommunala dricksvattnet kanske är otjänligt. Maten i kylskåpet börjar ruttna. Du kanske inte ens kan ringa till dina nära och kära eller lyssna på radio för att höra vad som händer. De flesta av oss har tack och lov aldrig varit med om en sådan situation. Risken för att allt ska gå åt skogen på en gång är kanske inte stor. Men i våra sårbara samhällen är det mycket som hänger ihop. Det räcker med ett långvarigt strömavbrott så är det genast många samhällsfunktioner som hotas.

Här är några troliga scenarios som du kan förbereda dig mentalt inför – och bygga upp en krisberedskap hemma:

 • Elavbrott
 • Vattenbristeller förorenat kommunalt dricksvatten
 • Störningar i mobilnätet och Internetuppkoppling
 • Ingen värme, avbrott i fjärrvärmenätet
 • Avbrott i varuleveranser – brist på mat och medicin
 • Oroligheter

Vad som händer får avgöra om du ska stanna i din bostad eller bege dig till en säkrare eller bättre plats.

Bli en prepper – se över din beredskap!

Ofta kommer en kris helt oväntat. Därför är det bättre att vara förberedd genom prepping. När alla ska köpa utrustning samtidigt tar den snabbt slut. Här på beredd hittar du handplockad överlevnadsutrustning som hjälper dig att klara både små och stora kriser. Men du kan många gånger lika gärna ha nytta av oss som friluftsbutik. Titta runt i vårt sortiment och låt dig inspireras! Kanske upptäcker du precis som vi att det faktiskt kan vara ganska kul att förbereda sig!

Saknar du någon produkt? Fråga oss gärna!