Osprey

Här kan du köpa ryggsäckar och tillbehör från populära Osprey. Denna amerikanska ryggsäckstillverkare har erbjudit högkvalitativa

Läs mer

Här kan du köpa ryggsäckar och tillbehör från populära Osprey. Denna amerikanska ryggsäckstillverkare har erbjudit högkvalitativa ryggsäckar sedan mitten av 1970-talet. Idag består utbudet av ryggsäckar avsedda för vandring och camping, men också för resor och vardagsbruk.

Här på Beredd.se hittar du ett brett utbud av ryggsäckar från Osprey. Vi har både stora och små modeller som passar oavsett om du ska ut på tur eller behöver en komfortabel datorväska till jobbet. Nedan kan du läsa mer om varumärket och dess historia.

Så grundades Osprey

Grunden till Osprey lades år 1974 när Mike Pfotenhauer sydde företagets allra första ryggsäck för hand. Pfotenhauers passion låg i att tillverka egna produkter, både till sig och till sina vänner, och höra på berättelser om hur hans utrustning färdats till fantastiska platser.

I takt med att åren gick fick allt fler upp ögonen för Osprey och deras kvalitativa produkter. Verksamheten växte stadigt och numera är varumärket ett självklart val bland både friluftsmänniskor och vardagspendlare världen över.

Ospreys produkter kännetecknas framför allt av funktionalitet, mångsidighet och genomtänkta materialval. Samtliga modeller är dessutom utrustade med ett komfortabelt och justerbart bärsystem, allt för att erbjuda bästa möjliga passform.

Visionen är densamma idag som den var för snart 40 år sedan – att utveckla innovativa ryggsäckar av högsta kvalitet.

Ryggsäckar av hög kvalitet för varierande behov

Idag erbjuder Ospreys ett brett sortiment bestående av ryggsäckar för varierande behov. Här är några exempel på företagets produktkategorier:

  • Vandringsryggsäckar. Här ingår vandringsryggsäckar i olika storlekar beroende på om du ska vandra längre eller kortare sträckor. Du hittar även bärstolar och ryggsäckar anpassade för barn.
  • Backpackingryggsäckar. Det här är ryggsäckar som är speciellt utformade för att du ska kunna bära tyngre packning längre sträckor på ett komfortabelt sätt. Det finns dock även modeller för lättare backpacking.
  • Resväskor och reseryggsäckar. En kategori för dig som ofta är på resande fot och som vill ha en funktionell och hållbar reseryggsäck eller resväska.
  • Lifestyle-ryggsäckar. Praktiska och bekväma ryggsäckar som passar utmärkt till vardags. Lite mindre i storleken och ofta utrustade med laptopfack.

Utöver dessa kategorier hittar du även ryggsäckar med inbyggda vätskesystem, bärstolar samt modeller för löpning, cykling, vintersporter och klättring. Många ryggsäckar finns dessutom som både dam- och herrmodell med då under olika namn för att du inte ska blanda ihop dem.

Stort fokus på hållbarhet

Osprey planerar att bli världens mest hållbara tillverkare av friluftsutrustning. Alla deras ryggsäckar är till exempel tillverkade av återvunna material, framför allt nylon och polyester. Varje ryggsäck ur Arcane-serien återvinner faktiskt 10 PET-flaskor.

Genom SecondLife-programmet renoverar de begagnade ryggsäckar och säljer dem för att ge dem nytt liv.

Företaget har även ett långsiktigt samarbete med EOCA (European Outdoor Conservation Association) där de sponsrar olika projekt runt om i världen. Kort sagt är Osprey ett bra val för dig som värnar om miljön.

Vanliga frågor och svar

Vilka typer av ryggsäckar erbjuder Osprey?

Utbudet består av ryggsäckar för alla behov, från vandring, camping och andra utomhusexpeditioner till vardagsbruk och resor.

Vad kostar ryggsäckar från Osprey?

Det beror på användningsområde och storlek, men priserna snittar från cirka 600 kronor upp till 7 000 kronor.

Erbjuder Osprey annat än ryggsäckar?

Ryggsäckar utgör den största delen av verksamheten, men du hittar även några praktiska tillbehör, exempelvis necessärer, lås, vätskesystem, drybags, packpåsar och liknande.

Varför ska jag välja Osprey?

Detta är ett av världens populäraste märken för ryggsäckar av hög kvalitet. Företaget fokuserar mycket på hållbarhet, till exempel genom att använda återvunna material.

Läs mindre

Visar 1–12 av 29 resultat