Carinthia – Kvalitativa sovsäckar för alla tillfällen | Beredd.se

Carinthia

Carinthia är ett av världens ledande varumärken inom militär- och friluftsutrustning. I utbudet hittar du framför allt högkvalitativa sovsäckar, men även en rad andra outdoorprodukter.

I vårt utbud på Beredd.se hittar du några av Carinthias mest populära sovsäcksmodeller för övernattningar i både varmare och kallare klimat. Nedan kan du läsa mer om företaget och dess historia.

Vilka är Carinthia?

Carinthia är en tysk tillverkare av frilufts- och outdoorutrustning som grundades av Augustin Mayer på 1970-talet.

Många konkurrenter under den här tiden arbetade enbart med dun, men Mayer upptäckte att syntetfiber hade betydligt bättre isolerande egenskaper och fuktresistens. Han började utveckla en produktlinje som skulle bli grunden till det legendariska materialet G-LOFT®.

G-LOFT® blev en riktig framgångssaga och utgör idag en viktig del av verksamheten. Det används som isolering i flera av Carinthias mest populära sovsäckar, framför allt de anpassade för svårare väderförhållanden.

Sovsäckarna är hjärtat i företaget, men Carinthia tillverkar även funktionskläder, jaktutrustning och diverse accessoarer, så som väskor, klockor och kepsar.

Erbjuder sovsäckar med både syntet- och dunfyllning

Som tidigare nämnt är det framför allt sovsäckarna med syntetfyllning som satt Carinthia på kartan. Företaget erbjuder dock även ett par modeller med traditionell dunfyllning för dig som föredrar naturmaterial i din sovsäck.

Fördelen med Carinthias syntetiska G-LOFT®-fyllning är att den står emot fukt betydligt bättre än dun. Därmed bibehåller den sina isolerande egenskaper, även vid övernattningar i fuktigare klimat. Detta har gjort den extra populär bland militärer världen över.

Syntetfiber brukar generellt sett väga mer än dun, men i princip alla sovsäckar från Carinthia är lättare jämfört med många konkurrenter. De är alltså också ett bra val för dig som föredrar syntet, men ändå prioriterar låg vikt.

Populära sovsäckar från Carinthia

Vissa sovsäcksmodeller från företaget har blivit mer populära än andra. Här går vi igenom några av dem som du kan hitta hos oss på Beredd.se.

Defence 4

Defence 4 är en prisvärd modell som är omtyckt av både militärer, jägare och friluftsmänniskor. Den är anpassad för tre säsonger och isoleringen består av den kända syntetfibern G-LOFT®. Vissa använder den dock även på vintern, möjlighet i kombination med Tropen eller annan tunnare sovsäck.

Sovsäcken är vattentät, slittålig och erbjuder en utmärkt kombination av vikt, värme och komfort. Komforttemperaturen ligger på -8,8˚C, men håller dig vid liv även om temperaturen sjunker ner till -35˚C.

Defence 6

Rent utseende- och funktionsmässigt är Defence 6 och Defence 4 mycket lika varandra. Skillnaden är att Defence 6 är anpassad för fyra säsonger och klarar arktiska väderförhållanden.

Även denna modell har en syntetisk G-LOFT®-fyllning som håller dig varm även om temperaturen sjunker en bra bit under nollan. Här ligger komforttemperaturen på -18˚C, men det går att överleva en natt vid temperaturer på -40˚C.

Survival One

Carinthia Survival One är precis som namnet antyder en sovsäck anpassad för riktigt tuffa utmaningar. Modellen är faktiskt utvecklad för militären och har liknande egenskaper som Defence 6. Den har till exempel samma fyllning och klarar samma låga temperaturer.

En viktig skillnad är dock att Survival One har inbyggda armar som tillåter dig att använda sovsäcken som en kappa. Perfekt om du behöver gå upp mitt i natten eller bara vill hålla dig extra varm i ett skarpt läge.

D1200X

D1200X är Carinthias varmaste sovsäcksmodell. Den har nämligen en komforttemperatur på imponerande -37˚C, vilket gör att den håller dig varm även i de mest extrema vintermiljöerna.

Den här sovsäcken har en fyllning av gåsdun som i kombination med det unika DIScover-systemet ger modellen dess utmärkta värmeisolering. Med en vikt på bara drygt 2 kg är detta det självklara alternativet för mer krävande polarexpeditioner.

G180

Carinthia G180 är en ultralätt sovsäck med syntetfyllning som passar utmärkt för tältturer under sen vår till tidig höst. Sovsäcken väger strax över 1 kg och har dessutom en mycket kompakt packstorlek. Den är därmed perfekt för dig med höga krav på vikt och volym.

G180 finns även som dammodell som är särskilt anpassad efter den kvinnliga anatomin. Det ger en ännu bättre passform, vilket också förbättrar sovsäckens funktion.

Andra produkter från Carinthia

Som tidigare nämnt utgör sovsäckarna och sovsäckstillbehören grunden i Carinthias verksamhet. Bortsett från det erbjuder de dock även:

  • Funktionskläder, så som jackor, västar, byxor och tröjor
  • Regnkläder
  • Utrustning och kläder för jakt
  • Accessoarer, exempelvis väskor, kepsar och klockor

Varför välja Carinthia?

Carinthia är ett tryggt val för dig som inte vill kompromissa med varken kvalitet eller prestanda när det kommer till sovsäckar. Sovsäckar från Carinthia tål att användas, oavsett vilken säsong de är anpassade för, och de är dessutom beprövade av flera arméer.

En annan fördel med företaget är att det är tyskt och att 100 procent av produktionen sker i Europa. Dessutom är deras sovsäckar prisvärda i förhållande till många konkurrenter. Carinthia ger dig helt enkelt mycket kvalitet för pengarna.

Vanliga frågor och svar

Varför välja en sovsäck från Carinthia?

Carinthia håller en hög standard genom hela sin utveckling och produktion. Samtliga sovsäckar testas dessutom av experter, vilket säkerställer produkter av högsta kvalitet.

Är Carinthias sovsäckar syntetiska?

Många av företagets sovsäckar har deras innovativa G-LOFT®-fyllning som består av syntetfiber. Det finns dock ett par modeller med dunfyllning, bland annat D1200X.

Hur låga temperaturer klarar sovsäckarna?

Carinthia erbjuder sovsäckar för alla årstider. Deras varmaste modell klarar temperaturer ner till 37 minusgrader, men de har även sommarsovsäckar för varmare klimat.

Vad kostar sovsäckar från Carinthia?

Priset varierar förstås beroende på modell, men de billigaste sovsäckar kostar från cirka 1 000 kronor. De dyrare vintersovsäckarna kan kosta upp emot 10 000 kronor.

Hur tar jag hand om en sovsäck från Carinthia?

Köp gärna till en sovsäcksliner som du lägger i sovsäcken så att du slipper tvätta den lika ofta. Förvara den helst upphängd när du inte använder den, exempelvis i garderoben.

Visar alla 10 resultat

Slut i lager
1.589 kr1.899 kr
1.995 kr
2.565 kr
2.299 kr2.675 kr
2.099 kr
1.803 kr1.899 kr
1.129 kr

Beredd – Överlevnad – Äventyr

Beredd – din webbshop med det bästa inom friluftsliv, camping & prepping.

KONTAKT / KUNDTJÄNST

9-16 vardagar
info@beredd.se

076-259 54 07

Org nr: 559277-5265
Always Ready Sweden AB
Rökerigatan 19, 121 62
Johanneshov