Petzl

Petzl är ett franskt familjeföretag som tillverkar utrustning för klättring, alpinsporter och höghöjdsaktiviteter. Företaget har över 50

Läs mer

Petzl är ett franskt familjeföretag som tillverkar utrustning för klättring, alpinsporter och höghöjdsaktiviteter. Företaget har över 50 års erfarenhet i branschen och har blivit ett populärt alternativ bland personer i behov av tillbehör av hög kvalitet.

Här på Beredd.se kan du hitta ett brett utbud av produkter från företaget, framför allt pannlampor och tillbehör.

Historien bakom Petzl

Petzl grundades 1970 av den franska grottutforskaren Fernand Petzl. Han ville utveckla tekniken bakom sporten och uppfann bland annat ett nylonrep som skulle ersätta grottstegar. Under 1970-talet utvecklade Fernand också sin första pannlampa samt en säkerhetssele.

Det var dock under början på 1980-talet som verksamheten skulle ändra riktning och börja fokusera på utrustning till fler vertikala sporter än bara grottutforskning, så som bergsklättring och räddning.

Visionen med företaget är att skapa säkrare platser med hjälp av pålitlig och kvalitativ utrustning. Samtliga produkter genomgår tester där man testar både hållbarhet, säkerhet och kvalitet. På så sätt blir det möjligt för äventyrare att njuta av upplevelsen på ett säkert sätt.

Produkter hos Petzl

Som tidigare nämnt fokuserar Petzl framför allt på utrustning och tillbehör till höghöjdsaktiviteter. De erbjuder till exempel selar, hjälmar, rep, karbinhakar, ryggsäckar, ishackor, remskivor och mycket mer.

Utöver det finns en helt separat produktkategori innehållande pannlampor. Pannlamporna utgör en viktig del av verksamheten och finns både för klättring, cykling, löpning, skidåkning och mycket mer.

Slutligen erbjuder företaget även produkter för professionellt bruk, exempelvis i samband med räddnings- eller byggarbete.

När passar produkter från Petzl?

Petzls produkter passar både professionella utövare och nybörjare. Är du ute efter högkvalitativ och funktionell utrustning för klättring eller andra höghöjdsaktiviteter är detta varumärke helt klart ett bra val.

Många produkter, exempelvis pannlamporna, passar dock lika bra för löpning, cykling och trekking som för aktiviteter på hög höjd. De finns dessutom i olika prisklasser som passar personer med varierande budget.

Vanliga frågor

Vad är Petzl?

Detta är ett franskt familjeföretag som tillverkar utrustning och tillbehör för höghöjdsaktiviteter, så som skidåkning och klättring.

Vilka produkter erbjuder detta varumärke?

Utbudet består av allt ifrån selar, hjälmar, rep och karbinhakar till pannlampor och andra viktiga tillbehör.

Är Petzls produkter bara för klättring?

Nej, många produkter, framför allt pannlamporna, passar utmärkt även för andra utomhusaktiviteter. De går också bra att använda i arbetet.

Läs mindre

Visar alla 11 resultat