Kikare Silva Pocket 10x

(1 kundrecension)

352 kr

Kompakt kikare med låg vikt. Ger 10 gångers förstoring och ett synfält på 96 meter. Silva Pocket 10x är liten och förvaras lätt i byxfickan eller i ryggsäcken.

Läs mer

5 i lager

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD195GR10 Kategorier: , GTIN: 7318860197277
 • Bra zoom – 10 gångers förstoring
 • Låg vikt – kikaren är lättviktig och kan enkelt bäras med
 • Kompakt – denna kikare är kompakt och kan dessutom vikas ihop

Silva Pocket 10X kikare är kompakt

Silva Pocket 10X är en väldigt kompakt kikare med låg vikt. Till skillnad från Pocket 7X är detta en ”normal” variant eller ”dubbelkikare” som låter dig titta med bägge dina ögon.

Silva är ett anrikt svenskt företag. Det har sedan 1933 försett vandrare och andra friluftsmänniskor med kvalitetsprodukter för ett aktivt friluftsliv. När du köper en kikare från detta varumärke kan du vara säker på att den håller en hög kvalitet.

En liten kikare med imponerande kapacitet

Trots att denna kikare är kompakt i storleken imponerar den med sin kapacitet. Den är därför ett riktigt bra hjälpmedel när du vill kunna hitta vägen i öppna landskap. Silva Pocket 10X passar utmärkt på vandringsturen men kan även användas till sjöss. Det är bra även för fågelskådning eller jakt.

Kikaren väger knappt 200 gram och är därmed inte tyngre än en normalstor påse chips. Trots den lätta vikten får du alltså hela 10 gångers förstoring och ett synfält på 96 meter.

Kikaren är dessutom försedd med ett dubbelt gångjärnssystem. Med hjälp av detta kan den enkelt vikas ihop. Genom att göra detta blir den så pass kompakt att du kan bära den i din byxficka eller ryggsäck.

Rimligt prissatt kikare med takkantsprisma

Silva Pocket 10X har ett takkantsprisma som möjliggör den kompakta storleken. Kikare med denna typ av prisma tros ha funnits sedan 1870-talet. Den stora fördelen är att prismat gör det möjligt att bygga en mer kompakt kikare.

Till skillnad från instrument med porroprisma krävs dock en mer noggrann inställning av kikarens optiska element från tillverkarens sida. Detta resulterar vanligtvis i ett högre pris. Men i fallet med Pocket 10X har Silva ändå lyckats hålla nere priset på en rimlig nivå.

Bra kikare för ett aktivt friluftsliv

Denna kikare lämpar sig utmärkt för dig som ska ut på äventyr. Men även om du kanske inte tror dig behöva kika närmare på något kan behovet plötsligt uppstå.

Till exempel kan du ha nytta av den när du paddlar kajak och navigerar kring snåriga öar. Du kan även ha nytta av denna kikare när du vandrar i kuperad terräng bland berg och dalar. Kikaren är slitstark och redo för de äventyr som väntar.

Fakta

 • Förstoring: 10 gånger
 • Objektivets diameter: 25 mm
 • Synfält: 96 m
 • Vattentålig: Nej
 • Storlek: 120x65x40 mm
 • Vikt: 194 g

1 recension av Kikare Silva Pocket 10x

 1. Jocke

  Bra kikare, liten och behändig i fickan. Väl värt priset!

Lägg till en recension

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]