Marmot Vapor 4P – tält för fyra personer

3.475 kr

Marmot Vapor 4P är ett pålitligt kupoltält för fyra personer som står emot både vind och väta. Tältet är rymligt med god takhöjd och har gott om förvaring.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Nollställ

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , , , , ,

 

 • Kupoltält för fyra personer
 • Två stora D-dörrar med myggnät
 • Enkelt att slå upp
 • Högkvalitativa material

Pålitligt fyrmannatält för 3 säsonger

Marmot Vapor 4P är ett självstagande kupoltält för fyra personer. Tältet är anpassat för tre säsonger, det vill säga vår, sommar och höst. Eftersom det är möjligt att tälta med enbart innertält om du vill passar detta tält extra bra även under riktigt varma och regnfria sommardagar.

Med en vikt på strax över 4 kg är Vapor 4P enkelt att bära med i packningen, även under längre campingturer. Dess packstorlek mäter dessutom inte mer än 61 x 22,9 cm, trots tältets väl tilltagna storlek.

Slitstarka och vattentåliga material

Vapor 4P är ett tält som står emot de flesta väder. Yttertältet är tillverkat av 68D Polyester Taffeta med en vattenpelare på 3000 mm, så även det rejäla golvet. Golvet har dock en vattenpelare på hela 5000 mm.

De högkvalitativa materialen i kombination med de heltejpade sömmarna gör Vapor 4P mycket vattenresistent. Dess kupolform och robusta DAC-bågar gör dessutom att tältet klarar hårda vindar utan problem.

En annan fördel är att impregneringen är helt fri från konstgjorda högfluorerande ämnen. Sådana ämnen kan dels vara skadliga för oss människor, men också för naturen.

Rymligt med stora dörrar

Med en golvyta på 4,9 m2 är Vapor 4P ett mycket rymligt tält. Dess unika konstruktion och utformning ger en behaglig takhöjd och säkerställer att ni kan utnyttja hela utrymmet på ett optimalt sätt.

Marmot Vapor 4P har två stora D-formade dörrar som gör det enkelt att ta sig in och ut ur tältet. Dörrarna har dessutom tysta dragkedjor så att ni inte stör varandra på natten om någon måste ut. De har även dubbla lager, varav ett i mesh, som förbättrar ventilationen och stänger ute insekter.

Två absider och förvaringsfickor

Packningen kan ni med fördel förvara i de två absiderna. En av absiderna är snäppet större med en golvyta på 0,99 m2 medan den andra erbjuder 0,72 m2 yta. Det finns dessutom möjlighet att rulla ihop och spänna fast absiden vid sidan av dörrarna för att få en härlig panoramautsikt.

Inuti tältet finns flera mindre förvaringsfickor. Dessa kan du använda för att organisera dina småprylar så att du inte tappar bort dem. Här finns även en ficka i vilken du kan placera en pannlampa. På så sätt får du ett mjukt och behagligt ljus på kvällen.

Enkel uppsättning med färgkodning

För att underlätta uppsättningen har Vapor 4P färgkodade clips, dukkanter och tältpinnar. Detta gör det enkelt att förstå hur du slår upp tältet, oavsett om du är erfaren campare eller nybörjare.

Eftersom Vapor 4P är ett självstagande tält står det upp enbart med hjälp av bågarna. Detta gör att du kan flytta runt det hur mycket du vill innan du hittar en passande tältplats. Konstruktionen gör det dessutom extra enkelt att skaka ur tältet innan nedpackning.

För vem passar Marmot Vapor 4P?

Marmot Vapor 4P är ett passande tält för dig som värdesätter utrymme och simpel uppsättning. Detta är ett mycket rymligt fyrmannatält med gott om förvaringsmöjligheter. Det är dessutom enkelt att slå upp och kan flyttas runt tills du hittar en bra campingplats.

Ett kupoltält kan dessutom vara bra om du främst planerar att tälta under sommaren. Här kan du nämligen lämna ytterduken hemma under varma och regnfria dagar och enbart använda innertältet för optimal ventilation.

Vi har även samma tält från Marmot fast för två personer, Vapor 2P, samt ett för tre personer, Vapor 3P.

Fakta

 • Antal personer: 4-mannatält
 • Vikt: 4,14 kg
 • Storlek hoppackad: 61 x 22,9 cm
 • Golvyta: 4,9 m²
 • Golvyta absid: 0,99 m2, 0,72 m2
 • Antal dörrar: 2
 • Antal säsonger: 3 (vår, sommar, höst)
Färg

Grön, Roströd

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”Marmot Vapor 4P – tält för fyra personer”