Marmot Vapor 2P – tält för två personer

2.573 kr3.049 kr

Vapor 2P är ett självstagande och vindstabilt kupoltält för två personer som är enkelt att sätta upp och flytta runt.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
 • Slitstarkt och vindtåligt tvåmannatält
 • Två stora dörrar ger panoramautsikt
 • God ventilation
 • Färgkodning för enkel uppsättning

Vädertåligt tvåmannatält från Marmot

Vapor 2P från Marmot har blivit en storfavorit bland fjällvandrare och skärgårdspaddlare i Skandinavien. Detta kupoltält är anpassat för tre säsonger (vår, sommar och höst) och tål de flesta väder, inklusive hårda vindar.

Tältet rymmer två personer och dess unika konstruktion med slitstarka DAC-bågar maximerar innertältsvolymen. Den tvärgående bågen skapar dessutom extra rymd i tältet, vilket gör att du utan problem kan sitta upp där taket är som högst.

Både ytterduk och golv är tillverkade av slittålig polyester med en vattenpelare på 3000 mm respektive 5000 mm. Sömmarna är dessutom heltejpade för att förbättra vädertåligheten ytterligare. Dessutom är vävarna fria från högfluorerande ämnen som kan vara skadliga för miljön.

Två stora öppningar och två absider

Innertältet har två stora D-formade dörrar i två lager, varav ett i mesh, med ljudlösa dragkedjor. Genom att zippa upp det yttre lagret kan du enkelt förbättra ventilationen inuti tältet via myggnätet. Perfekt under varmare sommardagar.

En annan finess som många campare uppskattar är att du kan fästa absidduken på båda sidor om dörrarna. På så sätt kan du få en vacker panoramautsikt över landskapet.

Marmot Vapor 2P har även två rymliga absider där du kan förvara ryggsäckar och övrig packning för att hålla tältgolvet fritt. I tältet finns även flera mindre förvaringsfickor som du kan använda för att organisera dina småprylar. Du har också en särskild ficka för din nattlampa.

Ett tält som är enkelt att sätta upp

Vapor 2P är ett självstagande kupoltält som är enkelt att sätta upp och flytta runt tills du hittar en passande tältplats. Tältet har dessutom färgkodade clips, tältpinnar och dukhörn som underlättar uppsättningen, framför allt för nybörjare.

Det enda du behöver göra är att knäppa fast bågarna i innertältet. Därefter fäster du ytterduken över innertältet. Till sist spänner du ut de två absiddukarna och fäster dem med en markpinne. Totalt ingår sex markpinnar.

Om vädret tillåter går det utmärkt att enbart använda innertältet. Eftersom innertältet dessutom inte kräver några tältpinnar är det enkelt att flytta runt tills du hittar ett bra underlag. Det blir också enklare att skaka ur tältet innan du fäller ihop det.

För vem passar Marmot Vapor 2P?

Marmot Vapor 2P är ett tvåmannatält för dig som vill tälta i skärgården eller på fjället. Tältet är mycket vädertåligt och klarar mycket starka vindar. Eftersom det är anpassat för tre säsonger kan du dessutom använda det större delen av året.

Det är inte anpassat för vinter och snö, men fungerar givetvis i skyddad terräng även då bara du har en vintersovsäck och ett tjockt liggunderlag.

Det kan också vara ett bra tält för dig som prioriterar enkel uppsättning och god ventilation. Vapor 2P är busenkelt att slå upp och under årets varmaste dagar kan du dessutom enbart använda innertältet.

Vill du ha ett större tält erbjuder vi även tremannatältet Vapor 3P och fyrmannatältet Vapor 4P.

Fakta

 • Antal personer: 2-mannatält
 • Vikt: 2,52 kg
 • Storlek hoppackat: 53 x 18 cm
 • Golvyta: 3 m²
 • Golvyta absid: 0,48 m2
 • Antal dörrar: 2
 • Antal säsonger: 3 (vår, sommar, höst)
 • Material i yttertält: 68D Polyester Taffeta med 3000 mm vattenpelare
 • Material i golvet: 68D Polyester Taffeta med 5000 mm vattenpelare
 • Material i tältduken: Blandning av Polyester Taffeta och No-See-Um Mesh

 

 

Färg

Grön, Roströd

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Marmot Vapor 2P – tält för två personer”

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]