Marmot – Tält, sovsäckar och andra äventyrsprodukter | Beredd.se

Marmot

Marmot grundades 1974 som en klubb för klättrare, bergsbestigare och friluftsmänniskor. Därifrån utvecklade det sig till ett varumärke med kompromisslös utrustning för entusiaster – av entusiaster.

Här på Beredd hittar du ett stort utbud av Marmot-tält och sovsäckar för alla klimat, årstider och tillfällen. Detta är ett outdoorsmärke du kan lita på!

Marmot och dess historia

År 1974 grundande Dave Huntley och Erik Reynolds Marmot. De var bägge bergsklättrare och arbetade som guider och skidlärare när de började utveckla och tillverka produkter för utomhusaktiviteter.

Men för att förstå vad detta märke handlar om får vi backa bandet till 1971. Då var de blivande grundarna studenter på University of California Santa Cruz. Det började med att killarna åkte i väg på ett projekt inom glaciologi för skolan till Alaska. Där startade de Marmot Mountains Club. Namnet fick de från de sociala markekorrarna. Den sociala klubben byggde på entusiasm. Alla med ett intresse för utomhusaktiviteter var välkomna och alla medlemmar var lika värda.

Mellan 1971–1973 började de tillverka sina första prototyper, såsom dunvästar, tröjor, parkas och sovsäckar. Dave och Erik började samarbeta med Tom Boyce då han skulle marknadsföra produkterna. 1974 fick de sin första beställning från Universal Studios och de behövde 108 mycket puffiga jackor till en filminspelning där Clint Eastwood medverkade. Resultat blev en storsäljande jacka kallad Golden Mantle. Du ser dessa puffiga jackor i filmen The Eiger Sanction.

1976 kom det revolutionerande materialet Gore Tex som W L Gore har utvecklat. Killarna från Marmot började ett samarbete med honom. Detta resulterade i produkter såsom dunsovsäckar, tält, jackor och bivy bags som alla hade ett Gore Tex-belagt yttertyg. Numera är detta ett varumärke som förknippas med hög kvalitet som uppskattas av vanliga människor och professionella äventyrare.

Här kan du läsa hela Marmots historia på deras hemsida.

Vad erbjuder Marmot?

Marmot designar, testar och syr kläder, sovsäckar, tält och ryggsäckar. Varumärket är en garant för att du inte ska behöva oroa dig för att frysa eller att utrustningen ska gå sönder under dina strapatser. Utrustningen är perfekt om du ska klättra, vandra, gå på tur eller hålla på med vintersporter.

Vi på Bredd kan stolt erbjuda ett stort antal tält från Marmot. Dessa är konstruerade för att klara hårt väder och extrema förhållanden. Här finns allt från ultralätta tvåmannatält till expeditionstält för 8 personer.

Varma och sköna sovsäckar är ett annat område som detta varumärke är bra på. Sawtooth, Hydrogen, Lithium och Always Summer är några av favoriterna.

I sortimentet finns dessutom snygga skjortor och tröjor som du kan ha till vardags. Marmot har även riktigt smarta regnkläder som passar lika bra i naturen som för pendling till och från jobb.

Produkterna från Marmot är designade för att passa både kvinnor och män. Det finns också ett utbud av artiklar för barn.

Några av de mest populära produkterna är:

  • Sovsäckar
  • Tält
  • Jackor
  • Regnkläder
  • Överdelar (tröjor, skjortor med mera)
  • Underdelar (byxor, underställ och liknande)
  • Accessoarer (mössor, vantar och dylikt)
  • Specialkläder (för klättring, skidåkning, hiking och så vidare)
  • Ryggsäckar
  • Träning

Varför välja Marmot?

Är du ute mycket i naturen och framför allt vill sova utomhus i ett tält eller vindskydd, är det smart att välja produkter från Marmot. Materialet som deras produkter tillverkas av är anpassat för att klara låga temperaturer, väder och vind. Detta innebär alltså att du kan hålla dig torr från huvud ner till fötterna när du är ute och vandrar, klättrar eller håller på med annan utomhusaktivitet när det är kallt ute.

Förutom att deras kläder och accessoarer håller dig varm håller de dig torr också. Detta oavsett om du ska köpa tält, sovsäck eller någon annan produkt från denna tillverkare. Att skaffa friluftsprodukter från Marmot är väl investerade pengar. Även om produkterna kan vara lite dyrare än vissa andra varumärken håller de i många år och kan därför blir riktigt billiga i längden.

Visar 1–12 av 26 resultat

Beredd – Överlevnad – Äventyr

Beredd – din webbshop med det bästa inom friluftsliv, camping & prepping.

KONTAKT / KUNDTJÄNST

9-16 vardagar
info@beredd.se

076-259 54 07

Org nr: 559277-5265
Always Ready Sweden AB
Rökerigatan 19, 121 62
Johanneshov