MSR Hubba NX – ultralätt enmanstält

4.995 kr5.059 kr

en stor absid MSR Hubba NX är ett komfortabelt och ultralätt enmanstält som bara väger 1,29 kg. Tältet är enkelt att slå upp på de flesta underlag och har för förvaring av utrustning.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Nollställ

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , , , ,
  • Kupoltält för 1 person
  • Ultralätt – väger endast 1,29 kg
  • Går att resa på hårda underlag
  • Stor absid för förvaring

Ultralätt kupoltält för en person

MSR Hubba NX är ett populärt enmanstält som kombinerar vädertålighet, låg vikt och komfort. Den fristående kupolkonstruktionen gör att du kan flytta omkring tältet när det är rest för att hitta en passande tältplats.

I och med att kupoltält inte kräver lika många fästpunkter som tunneltält kan du resa Hubba NX i princip var som helst. Det är därför ett optimalt val för dig som ska vistas i kuperad terräng eller som vill campa på klipphällar.

Hubba NX har även sammankopplade stänger och färgkodade clips som gör det snabbt och enkelt att resa, även för dig som är nybörjare. Under de varmaste dagarna går det dessutom bra att enbart använda innertältet och lämna ytterduken hemma.

Låg vikt, men gott om utrymme

I förhållande till den extremt låga vikten på endast 1,29 kg erbjuder Hubba NX gott om utrymme. Här finns en rymlig sovkabin som mäter 76 x 216 cm och tältets kupolform ger en behaglig takhöjd på 91 cm. Det gör att du kan sitta upprätt utan problem.

Hubba NX har även en rymlig absid vid ingången där du kan förvara din utrustning under campingturen. Det ger en optimerad sovyta eftersom utrustningen inte behöver ta upp plats inuti tältet.

Slitstarkt och vattenavvisande tält

Hubba NX är likt många andra tält från MSR tillverkat av slittåliga och kraftiga material för att stå emot sämre väder. Tältstängerna är av lättviktig aluminium som i kombination med kupolkonstruktionen ger en god resistens mot kraftiga vindar.

Både innertält, yttertält och golv är av Ripstop-nylon, men ytterduken och golvet har en polyuretan-beläggning för att stå emot regn och rusk. Ytterduken har även ett extra lager av silikon. Vattenpelaren ligger på 1200 mm (ytterduk) respektive 3000 mm (golv).

Ytterligare en finess är tältets Stay Dry-dörr som i kombination med den höga tröskeln gör det svårare för regn att ta sig in i sovkabinen. Tältet är också utrustat med en slags smarta ”stuprännor” och ”rör” som skyddar ingången från vatten.

För vem passar MSR Hubba NX?

MSR Hubba NX är ett bra tält för dig som värdesätter låg vikt och som vill kunna röra dig snabbt i terrängen. Med en vikt på endast 1,29 kg och ett packmått på 46 x 15 cm är Hubba NX enkelt att bära med i packningen, även på längre turer.

Det kan också vara ett extra bra alternativ för dig som planerar att campa i varma och regnfria klimat. Detta eftersom det är möjligt att lämna ytterduken hemma och enbart använda innertältet.

Värt att nämna är att Hubba NX inte är anpassat för camping i kallare klimat. Vill du kunna ge dig ut året om ska du istället investera i ett 4-säsongstält. Och ska du campa ensam, men vill ha lite extra utrymme bör du välja ett mindre tvåmannatält.

Färg

Grå, Grön

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera ”MSR Hubba NX – ultralätt enmanstält”