Primus

Primus är namnet som för många är synonymt med pålitliga gasolkök. Här på Beredd hittar du förutom friluftskök bland annat även tält,

Läs mer

Primus är namnet som för många är synonymt med pålitliga gasolkök. Här på Beredd hittar du förutom friluftskök bland annat även tält, familjetält, grillar, bestick, tallrikar och annan campingutrustning från denna omtyckta svenska tillverkare.

Primus historia

Primus AB grundades av F.W. Lindqvist och J.V. Svenson 1892 i Stockholm. De skapade världens första sotfria fotogenspis, som fick namnet Primus eftersom det helt enkelt betyder ”först”. Det finns många äventyrare genom åren som valt ett Primuskök på sina bergsbestigningar och expeditioner. Redan 1911, när Roald Amundsen som första människa nådde sydpolen, var utrustning från denna tillverkare med på resan.

Sedan 2003 är Primus en del av Fenix Outdoor. Där har man sällskap av andra kända varumärken som fokuserar på friluftsliv, som exempelvis Naturkompaniet och Fjällräven.

Teknisk kompetens och kärlek till naturen

Primus har en passion för både natur och teknik och har tagit sig an utmaningen att vara bland de ledande för utomhusmatlagning. De strävar hela tiden efter att tillverka effektiva produkter som håller hela livet eller ännu längre.

Det blir givetvis mindre klimatpåverkan ju längre ett primuskök håller. Det här med ökad återvinning och användning av hållbara och miljövänliga material ligger Primus varmt om hjärtat och deras produkter utvecklas ständigt.

Vill du köpa ett miljövänligt stormkök eller campingkök – ja då är denna tillverkare helt rätt val!

Primus användarvänliga produkter

Enligt Primus ska det vara enkelt och smidigt att laga mat utomhus och tillverkaren har friluftskök för alla tillfällen. De har enkla, pålitliga kök med låg vikt för avancerade expeditioner. Här finns också populära vandringskök och gasolbrännare som är tåliga, lätta och praktiska att ta med sig.

Ska du istället ut på semester med bilen kanske ett campingkök är vad du söker? Atle är en klassiker. Primus har ett mycket bra urval, som gör matlagningen i skogen och på stranden extra bekväm.

Självklart erbjuder denna tillverkare även gasol till sina kök:

Kvalitetsprodukter för andra aktiviteter i naturen eller på camping

Förutom friluftskök i olika varianter tillverkar Primus utrustning med kvalitet som passar alla typer av aktiviteter. Mycket kretsar kring just mat och matlagning. De tillverkar bland annat:

  • Termosar, termosmuggar & mattermosar
  • Muggar & kåsor
  • Bestick & tallrikar
  • Powerliter & stormtändare / firestarter

Samt förvaringssäckar, bärväskor och andra smarta saker att ha med på både det stora och lilla äventyret.

Denna tillverkare är även känd för sina fina tält av hög kvalitet. Y6, H4 och H6 tillhör favoriterna för campingen. Där kommer även deras hopfällbara stolar, campingbord och gasollampor till användning.

Hitta din favorit från Primus här på Beredd.se!

Läs mindre

Visar 1–12 av 38 resultat