Varma, fodrade och vattentäta vinterskor för dam: Bäst i test 2024 

VINTERSKOR DAM BÄST I TEST 2024

Det är alltid svårt att hitta det bästa paret vinterskor i dammodell inför vintern. Förutom att de ska hålla fötterna varma ska de även hålla i flera säsonger framöver. Glöm inte att de ska vara bekväma och snygga dessutom. I vår bäst i test-lista för 2024 har vi samlat de bästa vinterskorna för dam. Oavsett om du letar efter extra värme, vattentäthet eller riktigt bra grepp, har vi tagit fram de bästa alternativen för att hjälpa dig hitta ditt perfekta par denna säsongen. 

Bäst i test: Vilka vinterskor för dam är bäst?

Här presenterar vi vår bäst i test-lista över vinterskor för dam 2024. Att välja rätt vinterskor är avgörande för att hålla fötterna varma och torra under de kalla månaderna. Vill du kombinera både stil och funktionalitet är det viktigt att skorna klarar av både kyla, slask och hala underlag. I denna artikel presenterar vi vinterskorna för dam som är bäst i test inför vintern 2024. Vi går igenom vilka skor som är varmast, mest prisvärda och som står emot vatten bäst, så att du kan välja de bästa vinterskorna för dina behov. 

Lista: Bästa varmfodrade och vattentäta vinterskorna för dam 

Bäst i test vinnaren: Sheperd Smilla fodrad vinterkänga

Shepherd Smilla vinterkängan är vår bäst i test vinnare för vinterskor till dam 2024. Kombinationen av stil, komfort och funktionalitet gör det till en självklar vinnare. De ankelhöga stövlarna är tillverkade av läder med en mjuk och varm insida av fårskinn, vilket gör dem idealiska för kalla vinterdagar. Det vikbara skaftet och den praktiska dragkedjan på insidan ger en snygg design samtidigt som de är lätta att ta av och på. Med en robust yttersula i gummi och en klack på 3,5 cm får du både ett bra grepp och stabilitet på olika underlag. Shepherd Smilla förenar elegans och värme, vilket gör dem till det perfekta valet för vintern.

Shepherd Smilla fodrade vinterkängor (dam)

Varmaste vinterskon: Powerboots Original High vinterstövlar 

Med Powerboots Original High vinterstövlar kommer du garanterat slippa frysa om fötterna i vinter. Med ett mjukt och isolerande innerfoder av polyester, kombinerat med 100% vattentäthet och ett snölås längst upp, skyddar stövlarna mot både extrem kyla och fukt. Den unika PU-konstruktionen med luftbubblor ger en överlägsen värmeisolering utan att de känns tunga på foten. Dessutom ger den halksäkra sulan ett bra grepp på isiga underlag. Powerboots Original High är det bästa valet för dig som söker maximal värme i vinter. 

Powerboots Original High hög vinterstövel (unisex)

Bästa varmfodrade vinterkängan: Shepherd Elin curlingkängor

Frusna fötter är ett minne blott med Shepherd Elin curlingkängor. Denna curlingkänga är fodrad med värmande fårskinn. Utsidan är tillverkad av slitstarkt fårläder (mocka) av hög kvalitet. Den bredare passformen och yttersulan av gummi ger extra komfort. Vi rekommenderar att välja en storlek större än din vanliga i denna modell då den upplevs något liten i storleken. 

Mest prisvärda vinterskon: Tretorn Arch Hybrid vinterstövlar

Med Tretorn Arch Hybrid vinterstövlar får du mycket för pengarna. Med en vattentät konstruktion i naturgummi och neopren håller stövlarna dina fötter torra även under de blötaste vinterdagarna. Det värmeisolerande pile fleece-fodret ger utmärkt skydd mot kylan och den diskreta dragkedjan baktill gör dem enkla att ta på och av. De förstärkta partierna vid tå och häl ger extra hållbarhet och stöd, vilket gör att de håller säsong efter säsong. Tretorn Arch Hybrid är både ett stilrent och prisvärt val för vintern. 

Bästa vardagsskon: Canada Snow Fiona curlingkänga 

Är du ute efter både stil och funktion är Canada Snow Mount Fiona curlingkänga rätt val för dig. Med sin stilrena design och funktionella egenskaper får du en curlingkänga som både ger ett säkert grepp på isiga underlag och passar perfekt på kontoret. Canada Snow Mount Fiona är fodrad med äkta fårskinn och utrustad med flera värmeisolerande lager i sulan – som tillsammans håller dina fötter varma hela vintern. Yttersulan har utfällbara piggar från italienska ALPI, vilket gör denna curlingkänga till en säker vardagssko.

Canada Snow Mount Fiona curlingkänga (dam)

Bäst grepp: Eskimo Timor fodrade dubbkängor

Eskimo Timor fodrade dubbkängor ger dig optimalt grepp på hala underlag. Med en innovativ sula med varannan ståldubb och varannan gummidubb kan du känna dig säker på vinterpromenaderna. Kängorna har en lös inläggssula för extra komfort som kan bytas ut vid behov. De har också ett fårskinnsfoder som håller fötterna både varma och bekväma. Det vattenavvisande materialet i mocka ser till att fötterna hålls torra i regn och slask. Eskimo Timor är ett säkert kort om du söker vinterskor med bra grepp. 

Eskimo Timor fodrade dubbkängor (dam)

Populärt val: Canada Snow Mount Meer curlingkänga

Canada Snow Mount Meer curlingkänga är ett populärt val bland vinterskor för dam. Det kommer inte som någon chock för oss då denna curlingkänga håller dig torr och varm, samtidigt som du inte behöver kompromissa med stilen. Här får du en snygg curlingkänga i mocka med en kraftig yttersula som ger dig överlägsen värmeisolering och grepp. Canada Snow Mount Meer ligger många varmt om hjärtat, och vi är inget undantag. 

Canada Snow Mount Meer curlingkänga (dam)

Bästa vattentäta vinterskon: Graninge Åreskutan boots

Graninge Åreskutan boots är den perfekta vinterskon för blöta vinterförhållanden. Modellen Åreskutan har ett vattenavvisande GRANTEX®-membran som skyddar fötterna från väta och en klassisk design som aldrig går ur tiden. Den stötdämpande Vibram®-yttersulan möjliggör långa promenader utan att få ont i fötterna. Oavsett om du promenerar i stan eller skogen kan du lita på att du kommer fram med torra fötter. 

Graninge Åreskutan boots

Bra att tänka på för att hitta de bästa vinterskorna för dam

Bra vinterskor för dam ska hålla fötterna varma, vara bekväma och gärna vara snygga på samma gång. En bra vintersko för dam är vattentät och klarar av både snö och regn. Därför bör de vara tillverkade i ett material som andas väl och transporterar bort fukt. Du kan med fördel kombinera dina varma och vattentäta skor med skidbyxor, underställ eller en varm dunjacka

Fundera över när du ska använda skorna

Du kan med säkerhet relatera till slaskiga dagar och frustrationen över blöta strumpor. Sådana dagar är det extra nödvändigt med bra vinterskor. Därför är det viktigt att tänka på när och var du ska använda skorna. 

Att fundera över innan du köper dina nya vinterskor: 

  • Ska du enbart bära dem i stan?
  • Ska du använda dem ute på landet där vägarna ibland inte är skottade?
  • Ska du ta med dem till skidbacken, fjällen eller Alperna?
  • Kommer du att gå långa promenader i skorna?
  • Hur är klimatet där du bor? Slaskigt och halt eller snörikt och mycket kallt?

Välj alltid vinterskor som är vattentäta

Vinterskor, oavsett om det rör sig om skor för dam, herr eller barn, ska vara vattentäta oavsett i vilken miljö du ska använda dem. Vinterskor med gummisula ger ett bra grepp och håller fukten ute. Det gör att du får både torra och varma fötter samtidigt som du får en stabilare gång tack vare gummisulans grepp.  

Att tänka på vid köp av vintersko

Håll värmen i vinter med varma vinterskor för dam

Vinterskor för dam ska hålla värmen rejält. Är du extra frusen om fötterna kan det vara bra att kolla hur långt ner i temperatur skorna håller värmen. Det gör du genom att kolla om skotillverkaren har angett temperaturen, annars kan du såklart fråga oss på Beredd! 

Fodrade vinterskor är ett annat sätt att hålla värmen i vinter. Då blir dessutom skon mjukare att gå i. 

Så kan du tänka kring val av material för att hitta de bästa vinterskorna för dam

Materialet på dina vinterskor ska ge den bästa effekten och balansen av värmeskydd, vattentäthet och grepp. Det inkluderar både ytter- och innermaterialet  samt fodret på skorna. Mest vanligt är vinterskor för dam tillverkade av läder eller mocka i yttermaterialet och med foder i fleece eller fårskinn. Yttersidan kan även komma i syntetmaterial som är av membran eller Gore-Tex för att hålla fukt borta och låta skorna andas.

TIPS! Välj material som läder eller skinn om du bär skorna mestadels i stan. Och skor av syntet och impregnerat material om du bor i ett riktigt kallt klimat eller ska vistas mycket ute i snön. 

Vinterpromenad

Kolla sulans mönster för bästa vinterskorna för dam med grepp 

Yttersulan på vinterskor är något av det viktigaste du ska kolla efter om du letar efter vinterskor med bra grepp. Sulan ska ge ett stabilt och bra grepp om underlaget, vilket är ännu viktigare om du vet med dig att du ofta går på isiga och hala vägar. Det kan också vara extra viktigt om du är äldre och vill vara försiktig.

En del vinterskor för dam har utfällbara broddar, vilket gör att du kan känna sig säker när du promenerar. 

Underskatta inte detaljerna

Detaljer som snörning eller dragkedjor livar upp vinterskorna, men det är viktigt att de alltid har rätt kvalitet. Dragkedjorna ska vara YKK-märkta för att hålla ute vatten och snörningen ska också hålla tätt. Annars riskerar du att snabbt bli kall om fötterna. Är du ute och promenerar mycket när det är mörkt ute är reflexdetaljer alltid bra.