Marmot Lithium vintersovsäck

5.946 kr6.296 kr

Ultralätt, mumieformad sovsäck från Marmot med certifierad dunfyllning och återvunnen nylon. Perfekt för kallare övernattningar under årets kyligare månader.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Beskrivning
  • Certifierad och impregnerad dunfyllning
  • Passar även för vintercamping
  • Temperaturgräns på -19 grader
  • Huva och fotbox för optimal värme

Mumieformad dunsovsäck med god fuktresistens

Marmot Lithium är en dunsovsäck som tillåter dig att sova gott även under årets kallare nätter. Mumieformen gör dels sovsäcken lättare samtidigt som den optimerar isoleringsförmågan.

Sovsäcken har ett slitstarkt yttermaterial tillverkat av återvunnen nylon och en certifierad 800 fill power dunfyllning. Dunet är behandlat med fluorkarbonfri Down Defender-impregnering och står därför emot fukt och väta betydligt bättre än traditionellt dun.

För kallare övernattningar

Då Marmot Lithium är en sovsäck anpassad för fyra säsonger går det bra att använda den under vinterhalvåret, under förutsättning att temperaturerna inte blir för låga. Komforttemperaturen för kvinnor ligger nämligen på -11 grader och för män på -19 grader.

Förutom den högkvalitativa dunfyllningen har Marmot Lithium flera smarta funktioner som förbättrar dess värmeisolering. Här finns till exempel en anatomiskt utformad fotbox som ger dina fötter gott om utrymme utan att belasta fyllningen.

Huvan med dragsko och den dunfyllda kragen minimerar risken för värmeläckage genom halsöppningen. Det finns också en dunfylld flärp som går längs blixtlåset på dragkedjan för att förhindra kalldrag.

God ventilation

De två blixtlåsen gör det enkelt att ta sig in och ut ur sovsäcken. De kommer också väl till hands om du campar i lite varmare klimat eftersom de tillåter dig att förbättra ventilationen i sovsäcken.

Eftersom ett av blixtlåsen går att öppna från båda hållen kan du enkelt släppa in lite luft i fotändan vid behov. Blixtlåsen är dessutom utformade så att de inte kan fastna i yttertyget, vilket är en uppskattad detalj.

Vem bör välja Marmot Lithium?

Marmot Lithium är en passande sovsäck för dig som vill kunna sova ute året om och som värdesätter låg vikt. Detta är en mycket komfortabel, och även prisvärd, dunsovsäck som passar bra för övernattningar i kallare klimat.

Även om den inte är optimal för längre vintercamping kan den vara tillräcklig för dig som ger dig ut några dagar åt gången. Detta under förutsättning att temperaturerna inte är allt för extrema.

Marmot Lithium kan också vara ett bra val för dig som ska tälta i fuktigare klimat. Till skillnad från traditionellt dun är dynfyllningen i denna sovsäck impregnerad för att bibehålla sin isoleringsförmåga även i blöta och fuktiga miljöer.

Om du hellre vill ha ett djurfritt alternativ är en sovsäck med syntetfyllning att rekommendera. De brukar dock vara lite tyngre och ha en större packstorlek.

Fakta

Regular (R) Long (L)
Kroppslängd 183 cm 198 cm
Axelbredd omkrets: 155 cm 160 cm
Packstorlek ca: 19 x 41 cm 19 x 41 cm
Vikt: 1387 g 1499 g
Fyllning: 800 Fill Power Duck Down (RDS-certifierad)
Komforttemperatur (kvinnor): -11 °C
Lägsta temperatur (män): -19 °C
Extremtemperatur: -41 °C
Säsonger: 4
Dragkedja: Vänster
Storlek

Regular, Long

Våra favoriter

1.298 kr
3.600 kr
2.299 kr
1.395 kr
994 kr
319 kr
-30%
Det ursprungliga priset var: 746 kr.Det nuvarande priset är: 522 kr.
-75%
Det ursprungliga priset var: 594 kr.Det nuvarande priset är: 149 kr.