Marmot Tungsten 2P UL ultralätt tält

(1 kundrecension)

4.990 kr

Marmot Tungsten UL är ett rymligt lättviktstält för 2 personer med högt i tak och två ingångar.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD303KH2 Kategorier: , , , GTIN: 889169580468
 • Lätt vikt – bra även för längre vandring
 • Högt i tak – rymlig känsla
 • Torrt – vattentätt
 • Två ingångar – bekväm användning

Marmot Tungsten UL tält är ett lätt val

När det ska vara lättviktigt för en vandring eller längre tur och du behöver plats för dig och en person till är valet enkelt. Marmot Tungsten är liksom namnet avslöjar ett ultralätt tält. Med sina 1546 gram är det inte särskilt mycket vikt att släpa med sig – bra för de lite längre vandringsturerna.

Trots detta får du ett riktigt slitstarkt tält som håller dig och en person till varma och torra när vädret är mindre gynnsamt.

Tältets stora fördel är den höga komforten det erbjuder. Designen på tältstängerna är förböjd och det gör att du får den vertikala formen på tältet som ger så stor rymd i det. Detta är alltså ett kupoltält. Tillsammans med en väl tilltagen golvyta så får du känslan av mer plats vilket givetvis är skönt när du ska dela plats med någon annan i tältet.

Lätt att slå upp tältet

Något som Marmot har satt fokus på är själva resningen av tältet. Tanken är att du med färgkodade stänger och clips inte ska behöva fundera på vad som ska kopplas hur och var. Processen är intuitiv och det innebär att du snabbt har tältet på plats. Mycket skönt när ett regnoväder är på väg in och ni snabbt vill få upp ett gott skydd.

Pinnar, clips och stänger är gjorda för att vara enkla att hantera. Du behöver absolut inte vara van vid tältning för att förstå hur det hela ska gå till.

Tältet har två D-formade dörrar. Ni får med andra ord en dörr vardera och därmed kan ni begränsa eventuella störningar som uppkommer av att en person vill trotsa regnet och bege sig ut tidigt på morgonen medan den ande av er mest bara vill fortsätta sova torrt och varmt.

Vem kan ha nytta av Marmot Tungsten UL för 2 personer?

Det här tältet passar mycket bra för dig som vill ha ett lättviktigt tält för vandring och cykelutflykter. Packmåttet på 61 x 17 cm är mycket attraktivt. I praktiken kan du få i tältet i din packning utan att behöva lämna en massa annat hemma.

Att tältet har två ingångar och två vestibuler är bra för er som är två som ska tälta. Det ger er mer flexibilitet och utrymme. Mindre risk för osämja när var och en kan ta sig in och ur utan att behöva klättra över den andre. I vestibulerna kan ni även förvara packningen så att den hålls torr från regn.

Tycker du om att ligga och läsa i tältet på kvällen eller bara vill ha ljus för att kunna spela lite kort med din tältkompis är det också smart med Marmot Tungstens inbyggda ficka för pannlampa som ger ett mjukt och behagligt ljus i tältet.

Vi måste också nämna badkarsformen på tältets golv som förhindrar att vatten samlas i tältet. Alla sömmar är tejpade men luftgenomströmningen är god. Inte minst tack vare mesh-tyget i innertältet. Så detta är ett bra tält för dig som vill ha torr, bekväm och rymlig tältplats. Detta oavsett om du ska tälta på ett fjäll eller hemma i trädgården.

Fakta

 • Mått: 107 x 137/117 x 224 cm
 • Inneryta (L x B x H): 214 x 137/117 x 107 cm
 • Packmått: 61 x 17 cm
 • Tältstänger: 3
 • Antal ingångar: 2
 • Max vikt: 1546 gram
 • Vestibulyta: 0,9 + 0,48 m2
 • Material: Polyester ripstop, nylon
 • Färg: Wasabi

1 recension av Marmot Tungsten 2P UL ultralätt tält

 1. Jonas

  Smidigt och bra lättviktstält att ha med på vandringen. Kommer ha mycket kul med denna i sommar 🙂

Lägg till en recension

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]