Smartwool Women’s PhD Pro Ski Race (dam)

315 kr

Högfunktionell skidstrumpa för dam i slitstark merinoblandning framtagen tillsammans med den professionella skidåkaren och guldmedaljören Mikaela Shiffrin.

Läs mer
Notera
För outlet-varor gäller ångerrätten enbart i 14 dagar.
Beskrivning
  • Hög skidsocka av merinoblandning
  • Varm, andningsbar och luktbeständig
  • Framtagen tillsammans med Mikaela Shiffrin
  • Stötdämpning vid smalbenet
  • Bred passform med förstärkt tåparti

Slitstark och funktionell skidsocka av merinoull

Women’s PhD Pro Ski Race är en hög skidstrumpa från Smartwool framtagen tillsammans med Mikaela Shiffrin, professionell skidåkare och guldmedaljör. Sockan är tillverkad av funktionell och luktbeständig merinoull för att hålla fötterna både varma och torra.

Tack vare den lite bredare passformen och det elastiska partiet över fotryggen ger Women’s PhD Pro Ski Race dig optimal komfort i skidbacken. Du har också ett förstärkt tåparti som förebygger slitage från tårna samt behaglig stötdämpning vid smalbenet.

Mjuka skidstrumpor i merinoull

Merinoullen är den mjukaste och finaste typen av ull som kommer från merinofåret. Den sticks inte mot huden samtidigt som den värmer och andas. Det gör merinoull utmärkt att använda både i lite varmare och kallare klimat.

En av merinoullens mest uppskattade egenskaper är att dess förmåga att förhindra bakterietillväxt på plagget. Det gör den också luktbeständig så att du inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Hur du väljer rätt storlek

Med hjälp av tabellen nedan kan du se vilka storlekar den här strumpmodellen finns i samt vilka svenska storlekar detta motsvarar.

S 34 – 37
M 38 – 41
L 42 – 45

Viktiga skötselråd för merinoull

För att bibehålla merinoullens egenskaper är det viktigt att du undviker starka tvättmedel och alltid tvättar i låga temperaturer. Du bör också tvätta plaggen ut och in samt låta dem lufttorka, även om många av Smartwools plagg tål torktumling.

Funktionella sockor och skidstrumpor från Smartwool

Smartwool är ett välkänt varumärke inom funktionskläder, framför allt sockor och skidstrumpor. Genom att blanda mjuk merinoull med slitstark syntetfiber erbjuder företaget funktionella plagg anpassade för både vandring, skidåkning och andra utomhusaktiviteter.

Fakta Smartwool Women’s PhD Pro Ski Race

Modell: Över vaden
Material: 56% merinoull, 41% nylon, 3% elastan
Storlek: S – L

Du gillar kanske också

You may also like