Fällkniven KK Koltkniv med läderslida och eggskydd i Zytel

1.879 kr

Kvalitativ koltkniv med knivblad av laminerat kobolt-specialstål och skaft av Thermorun. Eggskydd i zytelplast och läderslida ingår för säker förvaring och transport.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD751SVZZ Kategorier: , , , , , , , , GTIN: 7340101502991
  • Kvalitativ koltkniv
  • Behändig storlek
  • 3,85 mm knivblad av kobolt-specialstål
  • Med eggskydd i zytel och läderslida
  • Perfekt som torrköttskniv

Behändig koltkniv med läderslida

Fällkniven KK är en vacker och modern koltkniv som tack vare sin behändiga storlek passar bra till det mesta. Den är dock extra vass på att skära fina skivor torrt eller rökt kött. Kniven väger bara 84 gram och har en totallängd på 18,5 cm.

Traditionellt sett har en koltkniv ett eggskydd av näver och placeras i fickan istället för att hängas vid bältet. Många användare föredrar dock att förvara sin kniv i en klassisk läderslida och därför får du med just en sådan samt ett eggskydd av zytel när du köper Fällkniven KK.

Starkt knivblad av kobolt-specialstål

En bra koltkniv ska vara kort, stark och vass. Den här modellen har ett 3,85 mm tjockt knivblad av laminerad kobolt-specialstål med en konvex egg, vilket säkerställer att den klarar det mesta du kan utsätta den för.

Kobolt-specialstål ger en aningen starkare egg jämfört med VG10, men framför allt bättre skärpevaraktighet. Kring den hårda kärnan har Fällkniven dessutom adderat ett segare 420J2-stål för att förbättra både styrkan och vridstyvheten.

Slittåligt skaft av Thermorun

Precis som många av Fällknivens knivmodeller har Fällkniven KK ett skaft av Thermorun. Materialet påminner om plast, men har liknande egenskaper som gummi och är mycket greppvänligt. Det ger dig bra kontroll när du hanterar kniven.

Ytterligare en fördel med Thermorun är att det varken påverkas av värme, vatten, kemikalier eller andra påfrestningar. Eftersom det står emot tidens tand så väl är materialet extra lämpligt i knivar som ska användas regelbundet.

För vem passar Fällkniven KK Koltkniv?

Det starka knivbladet i kombination med konvexa eggen och skaftet av Thermorun gör att Fällkniven KK passar bra som en lite mindre jaktkniv. Modellen går dock minst lika bra att använda som brukskniv för allroundbruk.

Fällkniven själva beskriver dessutom KK som deras bästa torrköttskniv. Om du ofta skär torkat eller rökt kött kan den här kniven alltså vara en extra bra investering.

Fällkniven tillverkar knivar i världsklass

Fällkniven är en av Sveriges främsta knivtillverkare med rötter i de norrbottniska skogarna. Företaget grundades i mitten av 1980-talet i Boden där de huserar än idag. Det är också här designarbetet sker och knivstålet kommer från en närliggande gruva.

Knivarnas höga kvalitet och det fantastiska hantverket har gjort att Fällkniven sedan 1999 är en kunglig hovleverantör. Deras mest ikoniska knivmodell F1 används dessutom av det svenska försvaret. Oavsett vilken kniv du är ute efter är Fällkniven kort sagt ett bra val.

Fakta Fällkniven KK Koltkniv

Stål:Lam. CoS
Hårdhet:60
Egg:Konvex
Skaft:Thermorun
Vikt:84 g
Totallängd:185 mm
Bladlängd:85 mm
Bladtjocklek:3,85 mm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fällkniven KK Koltkniv med läderslida och eggskydd i Zytel”