Fällkniven RL1di Desert Ironwood fällkniv

2.511 kr

Smidig och lätthanterad fällkniv med knivblad av solitt svenskt pulverstål (Elmax) och elegant skaft av Desert Ironwood. Passar bra för vardagsbruk.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD754BRZZ Kategorier: , , , , GTIN: 7340101502304
  • Fällkniv med liner-lock system
  • 3 mm knivblad av Elmax-stål
  • Rostfri med långvarig skärpa
  • Skaft av Desert Ironwood
  • Mockafodral medföljer

Kompakt fällkniv av solitt svenskt stål

RL1di Desert Ironwood är en smidig, men stark fällkniv som passar bra för vardagsbruk. Kniven väger bara 73 gram och mäter endast 9,5 cm i hopfällt läge. Trots det rymmer RL1di en hel del styrka tack vare de genomtänkta materialvalen.

Det 3 mm tjocka knivbladet är tillverkat av Elmax, ett solitt svenskt pulverstål med imponerande slitstyrka och långvarig skärpa. Det är dessutom helt rostfritt och ger en sylvass egg som skär igenom det mesta utan problem.

Greppvänligt och elegant skaft

Fällkniven har valt att ge RL1di ett skaft i levande material, nämligen trä. Desert Ironwood är ett träslag med hög densitet som gör skaftet hård och slittåligt. Det är också behagligt att hålla i och eftersom mönster och nyans kan skifta blir inget knivskaft det andra likt.

Låsningen är av typen liner-lock och gör fällkniven enkel att hantera, även med en hand.

När du köper RL1di Desert Ironwood får du även med ett fodral i mocka som skyddar denna skönhet när du inte använder den.

För vem passar Fällkniven RL1di Desert Ironwood?

Om du vill ha en kompakt och lättanvänd fällkniv utan att behöva kompromissa med styrka kan RL1di Desert Ironwood vara ett bra val. Det rostfria knivbladet av Elmax-stål ger kniven långvarig skärpa och den sylvassa eggen skär igenom det mesta.

För tyngre påfrestningar är en fällkniv dock inte optimal eftersom de har en låsmekanik. Då passar en mer robust slidkniv bättre. Tänk även på att denna kniv har ett skaft av levande material som kan påverkas av temperatur och luftfuktighet. Till exempel kan det med tiden uppstå små sprickor i knivskaft av trä.

Kort om Fällkniven

Fällkniven har utvecklat knivar av högsta kvalitet sedan mitten av 1980-talet. Företaget grundades i Boden, Norrbotten, där de huserar än idag med sina nio anställda. Allt designarbete sker på hemmaplan, men själva tillverkningen sker i Japan.

Med lång erfarenhet av både jakt, fiske och vildmarksliv förstår Fällkniven vilka egenskaper en bra kniv ska ha. I det breda utbudet hittar du knivar i olika storlekar och former, anpassade för både jakt, fiske, överlevnad och matlagning.

Fakta Fällkniven RL1di Desert Ironwood

Stål:Elmax
Hårdhet:61 – 62
Egg:Konvex
Skaft:Desert Ironwood
Vikt:73 g
Totallängd (utfälld):165 mm
Totallängd (hopfälld):95 mm
Bladlängd:70 mm
Bladtjocklek:3 mm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fällkniven RL1di Desert Ironwood fällkniv”