Fällkniven S1 bz Ceracoat (Svart blad) Zytel

2.058 kr

Stark skogskniv med svart knivblad av laminerat VG10-stål, ergonomiskt handtag av Thermorun och zytelslida. Bra för dig som vill undvika reflexer.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
  • Skogskniv med rosttrögt VG10-stål
  • Svart blad för att minimera reflexer
  • Ergonomiskt och slittåligt skaft
  • Långvarig skärpa
  • Med formsprutad zytelslida

Kraftfull skogskniv med svart blad

S1 bz Ceracoat är en vidareutveckling på den populära skogskniven S1, en knivmodell som krävde flera år av forskning och tester. Den främsta skillnaden mellan originalet och S1 bz Ceracoat är den helsvarta CeraCoat 8H-beläggningen av Teflon och Keramer.

Helsvarta knivar förhindrar reflexer och blänk från ljuskällor, vilket gör dem populära inom militären för att minska synligheten i terrängen. Beläggningen bidrar också med extra styrka samtidigt som den skyddar knivbladet från korrosion.

VG10-stål och specialslipad egg

Själva knivbladet i S1 bz Ceracoat är av laminerat VG10-stål, ett i princip rostfritt specialstål med långvarig skärpa och en hårdhet på 59 HRC. Den hårda kärnan omges dessutom av ett segare stål, vilket gör klingan betydligt starkare jämfört med ett vanligt knivblad.

Tack vare den sylvassa, specialslipade eggen kan du utan problem använda S1 bz Ceracoat för att tälja eller skära bort grenar i naturen. Den passar dock även bra att använda vid jakt eller fiske.

Greppvänligt handtag och zytelslida

Fällkniven använder gärna Thermorun i skaften på sina allra bästa knivar, så även i S1 bz Ceracoat. Detta plastliknande material ger dig dels ett bra grepp samtidigt som det varken påverkas av värme, fukt eller kemikalier.

Skaftets räfflade yta i kombination med dess ergonomiska form och parerstång ger dig full kontroll över kniven. När du inte använder den förvarar du den säkert i den medföljande, formsprutade zytelslidan.

För vem passar Fällkniven S1 bz Ceracoat?

S1 bz Ceracoat är en passande modell för dig som vill ha en robust och stark skogskniv för allroundbruk. Knivens helsvarta blad gör den dessutom extra lämplig för dig som vill undvika blänk när du rör dig i terrängen, exempelvis i samband med jakt.

Värt att nämna är att beläggningen på kniven kan nötas ned med tiden. Därför är det bra att alltid förvara den i knivslidan för att undvika onödigt slitage.

Tillverkar knivar i världsklass

Det familjeägda företaget Fällkniven grundades 1984 i Boden, Norrbotten, och har sedan dess satt Sverige på kartan när det gäller knivar. Bortsett från att deras mest kända knivmodell F1 används av det svenska försvaret är företaget också en kunglig hovleverantör.

Varje kniv i utbudet är noggrant framtagen för sitt specifika ändamål. Det gör det möjligt att hitta en modell som passar just dina preferenser, oavsett om du är intresserad av jakt, fiske, matlagning eller bara vill ha en brukskniv för vardagsbruk.

Fakta Fällkniven S1 bz Ceracoat

Stål:Lam. VG10
Hårdhet:59
Egg:Konvex
Skaft:Thermorun
Vikt:193 g
Totallängd:247 mm
Bladlängd:130 mm
Bladtjocklek:5 mm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Fällkniven S1 bz Ceracoat (Svart blad) Zytel”