Marmot Micron 15 Sovsäck

2.142 kr2.257 kr

Populär sovsäck från Marmot. Micron 15 är en bekväm sovsäck för tre säsonger med mycket god värmehållning och en komfort som får höga användarbetyg.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Notera
För outlet-varor gäller ångerrätten enbart i 14 dagar.
Beskrivning
  • Varm sovsäck – helt rätt balans mellan värme och vikt
  • Populär – många fina användarbetyg
  • Beprövad – detta är den gamla modellen av Sawtooth
  • Torr – impregnerat dun stöter bort fukt
  • Varma fötter – smart fotbox med plats för extra handvärmare

Populär sovsäck för tre säsonger

Marmot Micron 15 sovsäcken som är gjord för att klara av flera minusgrader. Komforttemperaturen (kvinnor) ligger på -6,4 °C. Temperaturgränsen (män) ligger på -13,3 °C.

Det här är med andra ord en 3-säsongssovsäck som kan användas under tidig vår såväl som sen höst. Kanske även på vintern om det inte är allt för kallt – eller sommaren om du är i ett kyligare klimat. En av de bästa allround-sovsäckarna på marknaden.

Faktum är att denna modell har legat på topplistorna i många år under namnet Sawtooth. När denna sovsäck fick en ny design för 2022 kom den “gamla” modellen att kallas för Micron 15 i stället. Är du ute efter klassikern från Marmot är det alltså denna du ska köpa.

Skön fyllning av RDS-certifierat ankdun

Komforten är hög och värmen behålls i säcken tack vare den smarta designen med certifierat ankdun som isolerar på ett effektivt sätt. Dessutom har dunen behandlats med Marmots unika Down Defender som ser till att det står emot fukt bra. Dunen kommer alltså inte att klibba ihop om det råkar bli lite fuktigt i tältet.

Snäckformad huva

Värmekragen längst upp är snäckformad och har fem dunkanaler. Den är gjord för att vara både bekväm och enkel att justera. Det blir minimalt med värmesvinn inifrån sovsäcken samtidigt som du får en ombonad och mjuk känsla runt ansikte och nacke.

Praktisk användning för vandring och camping

Oavsett om du ska ut på vandring med camping eller ge dig ut på en längre tur i fjällen är det här ett praktiskt val av sovsäck. Den kommer med en smart förvaringspåse som du kan använda under turen såväl som då du ska lägga undan sovsäcken då du har kommit hem igen.

I säcken har du en förvaringsficka där du kan lägga sådant som du snabbt vill komma åt som exempelvis en ficklampa eller mobilen.

I fot-delen av sovsäcken finns det också plats för att använda en handvärmare (ingår ej) då det är så kallt att tårna känns kyliga trots att du har gott om värme i resten av sovsäcken.

Vem kan ha nytta av Marmot Micron 15 sovsäck?

Micron 15 är en Marmot-sovsäck som passar bra under en stor del av året. Orolig för att det ska bli kyligt om natten? Då är detta ett bra val. Den är perfekt för vår och höst. På vintern kan den också fungera bra om det är lite mildare väder. Men Micron 15 kan även passa på sommaren om du är i kyligare trakter.

Den har en helt OK vikt på 1130 gram för Regular-modellen. Long väger 1210 gram. Vill du ha en något svalare sovsäck och spara på vikten kan vi tipsa om Marmot Hyrdogen istället. Vill du ha en varmare säck så finns Never Summer.

 

 

Fakta Micron 15

Regular (R) Long (L)
Kroppslängd: 183 cm 183 cm 196 cm
Axelbredd: 78,5 cm 81,5 cm
Fotbredd: 61,5 cm 63,5 cm
Vikt: 1130 gram 1130 g 1210 g
Material inre: 20d 100 % Nylon Plain Weave
Material yttre: 30D 100% Nylon, 20D 100 % Nylon Mini Ripstop (topp)
Fyllning: RDS-certifierat ankdun 650 fill power med Down Defender-skydd
Huva: Snäckformad, 5 dunkanaler
Innerficka: Ja
Upphängningsöglor: Ja
Komforttemperatur: -6,4 °C
Temperaturgräns: -13,3 °C
Extremtemperatur: -33,1 °C
Säsonger: 3
Storlek

Regular, Long

Du gillar kanske också

You may also like