Marmot Never Summer sovsäck (2022)

3.056 kr3.298 kr

Marmot Never Summer är en högkvalitativ sovsäck för 3 säsonger med ankdun som ger bra värme, trots dess låga vikt. Detta är den helt nya modellen för 2022!

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Beskrivning
  • Ger bra värme, även i extremtemperaturer
  • Bättre ventilationsmöjligheter
  • Dubbla dragkedjor (höger och vänster)
  • Bekvämare än föregångaren
  • Slittåligt ytmaterial i ripstop-väv
  • Huva och expanderbar fotbox för extra komfort

Slitstark sovsäck för extrema väder

Never Summer är en slitstark och varm sovsäck från Marmot med utmärkt komfort. Sovsäcken är anpassad för tre säsonger – höst, vinter och vår.

Detta är den uppdaterade versionen som kom 2022 och som erbjuder ännu större komfort än föregångaren. Det nya är att den innehåller flera funktioner för att skapa mer utrymme när du sover och för att lättare kunna reglera temperaturen.

Du kan utan problem använda den under ganska så kyliga vinternätter ner till runt -18 grader!

Yttermaterialet är tillverkat av slittålig 20D ripstop-nylon. Det är 100% återvunnet material vilket gör denna sovsäck miljövänlig. Fyllningen är av värmande och etiskt 650+ ankdun. De lättviktiga materialen gör att Marmot Never Summer inte väger mer än 1780 – 1845 gram beroende på om du väljer Regular eller Long. Tack vare den relativt nätta packstorleken är sovsäcken dessutom enkel att bära med i packningen.

Dunkanalerna inuti sovsäcken har en unik konstruktion som ger en optimal isoleringsförmåga. Mellanvägarna är dessutom tillverkade av stretchig nylon som förbättrar följsamheten och därmed också sovsäckens hållbarhet.

Utmärkta möjligheter till komfort och ventilering

Nya Marmot Never Summer har flera möjligheter till bättre komfort med mer svängrum och goda ventilationsmöjligheter. Faktum är att Marmot tog sin gamla modell och pratade med friluftsmänniskor för att få reda på hur de skulle vilja göra den ännu bättre.

Resultatet blev 2022 års version.

Denna sovsäck har en skön fotbox med en dragkedja för att lätta på yttermaterialet, vilket gör att du kan skapa större utrymme för fötterna om du vill. Gör du det blir det dessutom lite luftigare och svalare.

Känner du dig klaustrofobisk i en mumieformad sovsäck? Det slipper du med nya Never Summer. Här kan du välja om den ska följa kroppen eller om du vill ha det lite luftigare.

Utöver den expanderbara fotboxen finns två dragkedjor vid överkroppen – höger och vänster. Dra igen om du vill ha maximal värme. Öppna upp om du vill ha mer svängrum och få det lite svalare. Perfekt om du använder sovsäcken även då det är lite mildare ute.

Även utrymmet kring huvudet är lite mer generöst än tidigare. Självklart är det ändå varmt och gott med huva – precis som tidigare.

Goda förvaringsmöjligheter

Bortsett från att hålla dig varm är Marmot Never Summer också utrustad med en rad smarta finesser. På insidan av sovsäcken finns till exempel en ficka i vilken du kan förvara din mobil eller andra småprylar.

Sovsäcken har även flera smarta öglor som du kan använda för att hänga upp sovsäcken, till exempel vid vädring.

Etisk och flourkarbonfri

Marmot Never Summer är certifierad enligt Responsible Down Standard, vilket innebär att dunet kommer från etiska och certifierade farmer. Inget dun från Marmot plockas från levande djur, istället använder man enbart biprodukter från livsmedelsindustrin.

En annan fördel med sovsäcken är att impregneringen är fri från högfluorerande ämnen (PFAS). PFAS-ämnen är syntetiskt framställda och därmed svåra för naturen att bryta ner. De kan dessutom vara skadliga både för människa och miljö.

För vem passar Marmot Never Summer?

Marmot Never Summer passar dig som vill ha en varm och slittålig sovsäck som går att använda större delar av året. Sovsäcken är anpassad för tre säsonger och klarar temperaturer långt under nollan.

Särskilt bra är den för dig som uppskattar en flexibel och bekväm sovsäck. Möjligheten att reglera bredd i såväl fötter som överkropp gör att du kan få den temperatur du önskar – och sova riktigt bekvämt.

Sist men inte minst – detta är en dunsovsäck som du kan köpa med gott samvete tack vare den etiska tillverkningen.

 

Fakta Marmot Never Summer

RegularLong
Kroppslängd:183 cm198 cm
Sovsäckens längd (insida):200 cm215 cm
Axlar (omkrets):162 cm165 cm
Omkrets vid fötterna i bredaste läget:124 cm128 cm
Packstorlek (ej komprimerad):21 x 45 cm23 x 47 cm
Vikt:1750 gram1845 gram
Material yttre:20D 100% återvunnet Ripstop Nylon
Fyllning:Ankdun (650+ Fill Power)
Fyllningsvikt:1100 g1165 g
Komforttemperatur:-12.5°C
Temperaturgräns:Ca -18 °C (preliminär uppgift)
Extremtemperatur:Testresultat förväntas snart
Säsong:3 säsonger
Dragkedja:Dubbel – bägge sidor ¾ längd
Storlek

Regular, Long

Du gillar kanske också

You may also like