Vaude

Här hittar du utrustning för friluftsliv, vandring och camping från tyska Vaude. Hög kvalitet till rimliga priser är vad som kännetecknar

Läs mer

Här hittar du utrustning för friluftsliv, vandring och camping från tyska Vaude. Hög kvalitet till rimliga priser är vad som kännetecknar deras tält, sovsäckar, liggunderlag och annan utrustning för natur och vildmark.

Detta är ett nyskapande företag med miljövänliga och rättvisa produkter. Här hittar du din favoritutrustning oavsett om du är nybörjare eller rutinerat proffs.

Vaude och dess historia

Företaget Vaude grundades av Albrecht von Dewitz 1974 i Tyskland. Han gillade verkligen berg och ville göra sin passion och hobby till karriär. Det blev grundstenen i detta tyska kvalitetsmärke. Under åren som gick växte sig företaget allt större.

Vaude är än i dag ägt av familjen och de har sitt säte i den sydligaste delen av Tyskland. Från huvudkontoret är utsikten mot alperna underbar. Inte för att det kanske påverkar dig så mycket, men det säger något om varumärket – ett märke av naturmänniskor för naturälskare.

Företaget erbjuder ett imponerande sortiment och det går hitta allt från tält med finurliga specialfunktioner till miljövänliga kläder och accessoarer för alla åldrar.

Miljövänligt sortiment

Företaget vill visa att det är möjligt att vara rädd om vår planet och rättvis mot medmänniskorna samtidigt som du kan njuta av funktionella produkter av hög kvalitet.

Miljön är alltså viktig för företaget och sedan 2012 har deras huvudkontor varit helt och hållet klimatsmart. Från och med 2022 kommer hela deras sortiment vara utformat för att ta så mycket hänsyn som möjligt till miljön. Helt enligt företagets koncept “Vaude Ecosystem”, som bygger på hållbarhet. Det är skapat för att ta hänsyn till produktens hela livscykel.

Vaude har också målet att deras produkter ska hålla en livstid. De anser att produktlivslängden och hållbarheten går hand i hand. Därför kan du känna igen deras produkter på att de har en design som är tidlös. Materialet är robust och enkelt att laga. Det går knappast sönder i första hand, men efter ett tag behöver all utrustning givetvis lagas.

Vad kan du hitta i Vaudes utbud?

Här på Beredd hittar du ett stort utbud av sovsäckar, tält och liggunderlag från Vaude. Vi har även footprints som är bra att lägga under tältet för att skydda det från fukt och slitage och dig från kyla och kondens. Bärstolen Vaude Shuttle base hittar du också hos oss!

Läs mindre

Visar alla 4 resultat