Fällkniven PCx fällkniv

1.624 kr

Snygg och lättanvänd fällkniv för vardagsbruk. Lätt och kompakt med utmärkt teknisk prestanda. Nu med avtagbart clips och praktisk thumb stud.

Läs mer

2 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD566SVZZ Kategorier: , , , , , , , GTIN: 7340101503011
Beskrivning
 • Snygg fällkniv för vardagsbruk
 • Lätt – väger bara 80 gram
 • Avtagbart clips
 • Säker bladlåsning

Praktisk fällkniv för vardagsbruk

Fällkniven PCx är en modern och kompakt fällkniv anpassad för vardagsbruk. Med en längd på 17,3 cm i utfällt läge är PCx betydligt längre än många andra fickknivar från Fällkniven. Trots det väger den bara 70 gram, vilket gör den enkel att bära med i fickan.

PCx är faktiskt en uppdatering av den utgående modellen PC. Uppföljaren har mycket gemensamt med sin föregångare, både ståltyp och knivblad.

En nyhet är dock knivens avtagbara clips som gör den extra enkel att bära med. Ytterligare en uppdatering är dess thumb stud som gör det enkelt att öppna och stänga kniven med bara en hand.

Starkt knivblad och liner lock-system

Fällkniven PCx har ett robust knivblad med flatslipad egg av laminerat kobolt specialstål. Detta ger en fenomenal styrka, men också en imponerande skärpevaraktighet. Din PCx kommer alltså inte att bli slö i första taget.

Själva bladet är fixerat med teflonlager och går dessutom att justera i tröghet. Eftersom bulten är gängad behöver du bara en Torx T10-mejsel för att göra eventuella justeringar.

För säker användning låses knivbladet fast i utfällt genom ett liner lock-system. Detta är en av de starkaste och säkraste låsningarna i världen, så du behöver inte oroa dig för att kniven ska fällas ihop av misstag.

Förstärkt skaft av grilon

Handtaget är av grilon (glasfiberförstärkt nylon), vilket gör det extremt slittåligt och hårt utan att för den delen påverka vikten. Grilon är dessutom mycket resistent mot både kemikalier och nötning.

Det här handtaget är dessutom förstärkt på insidan med sidor av rostfritt stål. Detta förbättrar hållbarheten ytterligare samtidigt som det bidrar till en ännu lägre vikt.

Om du vill ha en bra vardagskniv, utan att behöva kompromissa med varken design, prestanda eller tekniska egenskaper kan Fällkniven PCx vara något för dig.

Om Fällkniven

Fällkniven grundades 1984 i Boden och anses idag vara en av landets främsta knivexperter. Företaget har utvecklat och tillverkat knivar sedan 1987 och en av deras mest sålda modeller är F1, en kniv som idag är en del av utrustningen i det svenska flygvapnet.

Kvalitet och hållbarhet är ledorden i Fällknivens verksamhet, vilket lyser igenom i deras produktserier. Förutom slid- och fällknivar i världsklass erbjuder företaget även unika samlarknivar och köksknivar.

I och med att Fällkniven idag är en Kunglig Hovleverantör råder det inga tvivel om att deras produkter håller högsta möjliga kvalitet. Detta är varumärket för dig som är seriös med dina knivar och vill ha en trogen kompanjon i många år framöver.

Fakta

 • Hårdhet: 60
 • Egg: Flatslipad
 • Skaft: Grilon
 • Vikt: 70 g
 • Bladtjocklek: 3 mm
 • Totallängd: 173 mm
 • Låsning: Liner-lock

Du gillar kanske också