Fällkniven F2 med Zytelslida

1.449 kr

Högkvalitativ slaktkniv med spetsigt knivblad av VG10-stål, kort klinga och konvex egg för optimal precision. Lämplig för användning både i vildmarken och i köket.

Läs mer

3 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Beskrivning
  • Slaktkniv med VG10-stål
  • Utmärkt precision
  • Lätt och smidig
  • Med vädertålig zytelslida
  • Slittåligt skaft av Thermorun

Kvalitativ slaktkniv av VG10-stål

F2 är en högkvalitativ slaktkniv från Fällkniven som går lika bra att använda på jakten som i köket. Knivens unika utformning och egenskaper har faktiskt gjort den till en storfavorit både bland jägare och hemmakockar när det är dags för slakt, urbening och styckning.

Det unikt utformade knivbladet är tillverkat av laminerat VG10-stål, ett segt stål som i princip är rostfritt. Detta i kombination med den korta klingan och konvexa eggen ger dig ett vasst och säkert precisionsverktyg som är mycket trevligt att arbeta med.

Tåligt skaft och säker förvaring i zytelslida

Precis som många av Fällknivens tåligaste knivar har F2 ett skaft av Thermorun. Detta plastliknande och greppvänliga material står emot både vätskor, värme och kemikalier, vilket gör det extra passande för slaktknivar.

Skaftet har dessutom en ergonomisk utformning och räfflade sidor för att ge dig optimal kontroll när du arbetar med kniven. Du får också med en praktisk och vädertålig zytelslida som skyddar kniven när den inte används.

För vem passar F2?

F2 är tillsammans med F3 och F4 en serie knivar anpassade för slakt och styckning. Det gör dem lämpliga för dig som sysslar med jakt eller fiske och önskar en kniv som förenklar rensning, urbening och styckning.

Tack vare sin korta klinga, smala knivblad och konvexa egg skär F2 igenom dina byten snabbt och exakt. Är du ute efter en lättanvänd slaktkniv som kräver minimalt med underhåll kan F2 vara en optimal modell för dig.

Knivar i världsklass från Fällkniven

Det familjeägda företaget Fällkniven har tillverkat knivar av högsta kvalitet sedan mitten av 1980-talet. Verksamheten grundades i Norrbotten där de fortfarande har sitt huvudkontor. Det är också här alla knivmodeller designas och stålet kommer från en lokal gruva.

Tack vare sin brinnande passion för fiske, jakt och vildmarksliv och långa erfarenhet i branschen vet Fällkniven vad som gör en bra kniv. Det är också därför Fällkniven numera är en kunglig hovleverantör som dessutom tillverkar knivar till det svenska försvaret.

Fakta Fällkniven F2

Stål:Lam. VG10
Hårdhet:59
Egg:Konvex
Skaft:Thermorun
Slida:Zytel
Vikt:89 g
Totallängd:230 mm
Bladlängd:110 mm
Bladtjocklek:2,5 mm

Du gillar kanske också