Fällkniven PXLey Elforyn – Elfenbensimitation

3.546 kr

Modern fällkniv för allroundbruk med rostfritt knivblad av Elmax-stål, skaft i elfenbensimitation och säkert liner-lock system.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD753VTZZ Kategorier: , , , , GTIN: 7340101502267
Beskrivning
  • Fällkniv av Elmax-stål
  • Vass och rostfri
  • Vackert skaft i elfenbensimitation
  • Öppnas och stängs med en hand
  • Levereras med demonterbart clips

Elegant fällkniv av rostfritt Elmax-stål

PXLey Elforyn är en vacker och lätthanterad fällkniv i lite större format som passar utmärkt för vardagsbruk. Den genomtänkta formen i kombination med materialvalen och liner-lock systemet gör kniven både stark och stabil.

Det 3 mm tjocka, konvexa knivbladet är tillverkat av Elmax, ett svenskt och rostfritt pulverstål med hög slitstyrka och tryckfasthet. Det gör bladet hårt utan att bli sprött samtidigt som det håller skärpan mycket väl.

Vackert skaft och liner-lock system

Skaftet i PXLey har flera beslag i rostfritt stål samt sidor av Elforyn, en blandning av mineraler och resin som får det att likna elfenben. Materialet ger kniven ett exklusivt utseende och har en kvalitativ och slittålig yta.

Låsmekaniken i PXLey är av typen liner-lock, vilket gör kniven säker att hantera och enkel att öppna samt stänga med bara en hand. Du får också med ett avtagbart clips som ger dig ännu smidigare access till fällkniven.

För vem passar Fällkniven PXLey Elforyn?

Fällkniven PXLey Elforyn är ett bra alternativ för dig som söker en praktisk och modern fällkniv i lite större format. Modellen passar bra som en lite lyxigare brukskniv med tanke på det högkvalitativa Elmax-stålet och eleganta skaftet i elfenbensimitation.

Observera att kniven inte levereras med fodral. Vill du köpa till ett extra skydd rekommenderar vi Fällknivens Cordura pouch som passar alla modeller i PXL-serien.

En av Sveriges främsta knivtillverkare

Fällkniven är ett familjeägt företag som grundades i Boden 1984 och som numera är en av Sveriges främsta knivtillverkare. I det breda utbudet hittar du kvalitativa knivar anpassade för en rad olika ändamål, från jakt och fiske till överlevnad och matlagning.

Alla produkter designas på hemmaplan i Boden och knivstålet kommer från en lokal gruva. Knivarna genomgår dessutom belastningstester vid Luleå Tekniska Universitet innan de blir tillgängliga för försäljning, vilket säkerställa att de håller utlovad kvalitet.

Fakta Fällkniven PXLey Elforyn

Stål:Elmax
Hårdhet:61 – 62
Egg:Konvex
Skaft:Elforyn (elfenbensimitation)
Vikt:182 g
Totallängd (utfälld):199 mm
Totallängd (hopfälld):111 mm
Bladlängd:88 mm
Bladtjocklek:3,5 mm

Du gillar kanske också