Tändstål Kupilka Firesteel 8

(2 kundrecensioner)

208 kr

Med detta tändstål av hög kvalitet med gnistor på upp till 3000 grader är det lätt att göra upp eld. Fungerar i både regn och kyla. Miljövänlig tillverkning. Utsedd till bästa produkt.

Läs mer

26 i lager

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: BD96SVZZ Kategorier: , GTIN: 6430014978448
 • Enkel att använda
 • Greppvänligt handtag – även med handskar
 • Mycket varma gnistor – 3000˚C
 • Gör upp eld när det regnar
 • Miljövänlig tillverkning
 • Tändstål med fina utmärkelser

Tändstål som är ett av de bästa

Tändstålet Kupilka Firesteel 8 är omtyckt av flera skäl. Den smarta designen gör att du får ett mycket gott grepp även om du använder vinterhandskar.

Själva utformningen har gjorts tillsammans med en ledande firma inom bushcraft och överlevnad i östra Finland – Karu Survival.

Gnistorna har en temperatur på uppåt 3000˚C vilket gör det lätt att göra upp eld även om det är dåligt väder.

Tjockleken på tändstålet är 8 mm – därav namnet Firesteel 8. Hemligheten bakom ett bra eldstål är att det ska vara tillräckligt mjukt för att ge fina gnistor men tillräckligt hårt för att hålla länge. Detta har Kupilka lyckats bra med.

Här är en kort presentation från tillverkaren av hur du kan använda detta tändstål:

https://youtu.be/uAduBZEwY9g

Detta verktyg är ett måste för dig som är ute i naturen eller för dig som preppare. Ett eldstål kan med fördel vara en av minst tre sätt att tända eld på när du är ute i vildmarken. Andra sätt kan exempelvis vara tändstickor, tändare, stormtändstickor och förstoringsglas.

Hållbar tillverkning

Detta tändstål har tillverkats på ett hållbart sätt. Själva tändstålsstaven är tillverkad inom EU. Strikern är en restprodukt från metallindustrin. Snöret är av renläder och handtaget är ett miljövänligt kompositmaterial av 50 procent träfiber och 50 procent plast.

Eldstål med flera fina utmärkelser

Kupilka Firesteel 8 har hyllats för sin utmärkta design av Krista Hoque. Detta tändstål har vunnit flera utmärkelser, bland annat:

 • Scandinavian Outdoor Award (SOA)– Hardware Winner (2019)
 • ISPO Award – Outdoor/Tools & Equipment Winner (2019)

Så här sa juryn i Scandinavian Outdoor Award:

”Det finns många tändstål på marknaden men inget kommer i närheten av prestandan hos Firesteel 8 från den finska tillverkaren Kupilka.

Det ergonomiska handtaget som är gjort av ett naturligt kompositmaterial ger ett mycket säkert grepp oavsett vilken sida du håller det i – även med vinterhandskar på.

De mycket starka gnistorna gör det lätt att göra upp eld.

Juryn uppskattade också att den tillverkas i Finland med stor hänsyn till hållbara aspekter så som användandet av miljövänlig energi och restprodukter från metallindustrin för att tillverka strikern.”

Fakta

 • Längd: 124 mm
 • Tändstålets dimensioner: 65 x 8 mm
 • Vikt: 47 gram (inklusive striker och läderband)
 • Tillverkat i: Finland

2 recensioner av Tändstål Kupilka Firesteel 8

 1. Steffe

  Håller med Pekka om att den fungerar riktigt bra! Sänker betyget ett snäpp då den inte är billig. Å andra sidan så får man räkna med att betala för kvalité.

 2. Pekka

  Riktigt skönt och bra tändsstål. Har inte haft några problem utan det har fungerat väl i alla typer av förhållanden.

Lägg till en recension