Biocool – vattenrengöringstabletter och tankrengöring | Beredd.se

BIOCOOL

Biocool tillverkar produkter för att rena vatten och vattentankar. Här på Beredd hittar du effektiva vattenreningsprodukter som samtidigt är skonsamma mot både miljön och människor.

Om Biocool

Startskottet för Biocool kom när kemisten och innovatören Jan-Olof Eriksson fick en skada i foten när han var på semester i Thailand. Han ryckte bara till och märkte knappt av sticket under foten när det inträffade. Han hade nämligen fullt upp med att njuta av bad, värmen och de vackra stränderna.

När han väl kom hem till Skellefteå igen hade det oförargliga lilla sticket utvecklats till en blodförgiftning. Såret vägrade dessutom att läkas helt och hållet.

Efter att ha fått akut fård vände Jan-Olof detta dystra läge till något positivt. Några år tidigare hade han utvecklat en tablett för diskmaskiner som skulle hindra folk från att överdosera med diskmedel. Disktabletten var dessutom biologiskt nedbrytbar. För detta fick han en utmärkelse redan 1997.

Med den erfarenheten i bagaget började Jan-Olof nu att fundera på om det går att ta fram en produkt som kan läka sår. Han utvecklade ett granulat som kunde användas som fotbad. När det blandas med vatten startas en kemisk process. Han provade fotbadet och till mångas förvåning började hans sår plötsligt att läka.

Detta blev grundidén till Biocool som han grundade 2012. Alla företagets produkter bygger på samma princip. Sedan dess har bolagets produkter för vattenrening upptäckts av allt fler människor och idag är det ett av de ledande företagen inom segmentet vattenreningsprodukter.

Produkter från Biocool

Det går att dela upp Biopools produkter i två huvudkategorier – en för att rengöra saker och ting, och en annan för hud- och fotvård.

Deras produktkategorier är:

  • Desinfektion – Handdesinfektion, ytdesinfektion
  • Rengöring badtunna och spabad – Flockningsmedel, klorfri desinfektion, rengöring
  • Rengöringsmedel – Mögeltvätt, tvättmedel
  • Tankrengöring – Septiktank, vattentanksrengöring
  • Vattenrening – Dricksvatten, vattentank
  • Tvättmedelsprodukter – Tvättmedel
  • Desinfektion – Ytdesinfektion
  • Fotvårdsprodukter – Fotbad, fotkräm, skospray
  • Hudvårdsprodukter – Kroppsprodukter

Säker vattenrening – noggranna tester

Biocool testar alla sina produkter noggrant för att försäkra sig om att de inte har några negativa effekter på människor och miljö. Oavsett om du köper vattenreningstabletter eller rengöring av spabad finns alltid samma trygghetstänk bakom produkterna.

Oavsett vilken produkt du köper som Biocool har tillverkat kan du räkna med att den är biologiskt nedbrytbar. Det enda som blir kvar är vatten och syre. Det finns alltså inga skadliga restprodukter, klor, dålig lukt eller allergiframkallande medel. Bara effektiva och miljövänliga rengöringsprodukter som dessutom tillverkas på nära håll i den svenska staden Gävle.

Visar alla 2 resultat

Beredd – Överlevnad – Äventyr

Beredd – din webbshop med det bästa inom friluftsliv, camping & prepping.

KONTAKT / KUNDTJÄNST

9-16 vardagar
info@beredd.se

076-259 54 07

Org nr: 559277-5265
Always Ready Sweden AB
Rökerigatan 19, 121 62
Johanneshov