GoPro

Beredd är Sveriges nya GoPro-expert! Här kan du köpa din GoPro HERO eller MAX actionkamera med tillbehör – alltid till ett bra pris.

Läs mer

Beredd är Sveriges nya GoPro-expert! Här kan du köpa din GoPro HERO eller MAX actionkamera med tillbehör – alltid till ett bra pris.

Köp GoPro – alltid billigt & med snabb leverans

Vår satsning på GoPro kan bli en riktig guldgruva för dig som kund. Se här:

 • Låg pris & stort utbud: Här hittar du de senaste HERO-modellerna och alla de populäraste GoPro-tillbehören – ofta till bästa pris i Sverige enligt Prisjakt.
 • Snabb leverans: En actionkamera är byggd för att fånga alla de snabba ögonblicken så självklart ska du få din GoPro med snabbast möjliga leverans. När du köper på Beredd får du din kamera / dina tillbehör inom 1–3 vardagar!
 • Gratis frakt: Köp för minst 699 kronor så får du din utrustning med gratis leverans.

GoPro – snabbguide

Funderar du på vilken GoPro du ska köpa och vilka tillbehör du behöver? I denna snabbguide får du reda på det viktigaste inför ditt köp. Lite längre ner svarar vi på några av de vanligaste frågorna.

Varför GoPro?

 • Världens bästa actionkamera
 • Högsta möjliga kvalitet
 • Utmärkt upplösning i video och foto
 • Vattentät, dammtät och tålig
 • Fantastisk bildstabilisering
 • Skärm på bägge sidor (från och med HERO9)
 • Passar även utmärkt som webbkamera och vlogging
 • Mängder med tillbehör

Vilken GoPro ska man köpa?

GoPro släpper minst en ny videokamera i september-oktober varje år. Innebär det att tidigare actionkameror från denna tillverkare blir värdelösa?

Inte alls.

Detta märke står för kvalitet rakt igenom och varje ny modell ligger i framkanten av vad som är tekniskt möjligt just nu. Vi upphör aldrig att förbluffas över hur en redan perfekt kamera kan bli ännu bättre – år efter år.

Så vilken ska man köpa? Låt oss först titta på den populäraste serien: HERO

Vilken Go Pro HERO är bäst?

Det korta svaret är: den senaste modellen. Just nu är det HERO11 Black med dess lillebror HERO11 Black Mini.

Det långa svaret är: det beror på om du vill ha den absolut senaste och bästa tekniken och prestandan eller om du vill ha en billigare och mer prisvärd actionkamera som ”gör jobbet”. Svaret på den frågan beror i sin tur på hur du ska använda kameran.

Låt oss visa hur vi tänker.

Vad blir bättre med en nyare GoPro HERO?

Några av de viktigaste skillnaderna mellan olika HERO-modeller är följande:

 • Videokvalitet: Blir bättre och bättre för varje utgåva. Med det menas att du kan filma i högre upplösning och i fler bilder per sekund i högre upplösning (vilket gör det möjligt att få bättre slow motion).
 • Fotokvalitet: Högre upplösning (fler megapixlar) när du fotar med kameran.
 • Batteri: Kraftfullare uppladdningsbart batteri som håller längre. Batteriet i HERO11 klarar kyla bättre också.
 • Bildstabilisering: HERO får bättre och bättre stabilisering av video vilket gör att du kan utsätta kameran för alltmer vibrationer utan att bilden skakar.

Jämförelse av senaste HERO-modellerna

Vi kan ta ett konkret exempel och jämföra de senaste HERO Black på dessa punkter:

HERO11HERO10HERO9
Video:5,3k 60 fps
4k 120 fps
5,3k 60 fps
4k 120 fps
5k 30 fps
4k 60 fps
Foto:27 MP23 MP12 MP
Batteri:Enduro 1720 mAh1720 mAh1720 mAh
Bildstabilisering:Hyper Smooth 5.0Hyper Smooth 4.0Hyper Smooth 3.0

Som du ser har även HERO9 Black som släpptes i september 2020 rätt så imponerande prestanda. Men de senare modellerna har mer högupplöst video och foto.

Bildstabiliseringen blir mer och mer kraftfull. Här är en video som visar vad skillnaden är mellan en HERO9 och 10 när de är monterade på en radiostyrd bil:

Skillnaden finns också i detaljerna

För vissa räcker det med en högre upplösning och ännu stabilare bild för att bestämma sig att köpa en senare modell. Men Go Pro kommer också ständigt med en massa små finesser som gör livet lite enklare och roligare.

Här är några exempel:

 • Större bildsensor: HERO11 har större bildsensor än HERO10 vilket gör det lätt att använda videomaterialet i fler olika proportioner, exempelvis för YouTube, TikTok och Instagram.
 • Fler färger: Med 10 bitars färg är HERO11 den första actionkameran i världen med ett sådant färgdjup. Föregångarna har 8 bitar. Särskilt bra för färgskalor, till exempel för att återge en blå himmel på rätt sätt.
 • Horisontlås: Horizon lock går att få på HERO10 och HERO9 genom att köpa till Max Lens Mod. På HERO11 är detta inbyggt. Det innebär att horisonten är rak när du vrider på kameran (om du vill).
 • Bättre mjukvara: HERO11 kan köras i enkelt Easy Mode eller avancerat Pro Mode.
 • Snabbare processor: Från och med HERO10 sitter den nya GP2-processorn i kameran. Det ger snabbare uppstart, smidigare pekskärm och snabbare respons.

Det händer alltså en hel del mellan de olika modellerna.

Med det sagt – många som köper en GoPro upplever att de klarar sig i flera år framöver. Av den anledningen kan det kanske vara en idé att köpa den senaste modellen så att den kan få vara med i många år?

HERO vs MAX

Sedan finns ju även GoPro MAX. Detta är en riktigt häftig kamera som kan filma i 360-graders vinkel i 5,6K. Samtidigt fungerar den som en ”vanlig” videokamera och kamera i HERO-mode.

Så här kan det se ut:

MAX utmärker sig också genom att ha grym ljudupptagning i 360 grader genom 6 mikrofoner. HERO har 3 mickar från HERO7 och senare.

Som du ser är det egentligen en helt annan typ av actionkamera än HERO-serien. MAX släpptes i oktober 2019 samtidigt som HERO8. Alltså något gammal redan, men inte så gammal att tekniken känns föråldrad.

MAX är byggd för 360 grader

Att filma i 360 grader är en härlig upplevelse, speciellt i vissa situationer då du vill kunna visa allt vad som händer på platsen – allt ifrån surfingbrädan du står på till helikoptern som du sitter i.

Är det detta du är ute efter så köp GoPro MAX. Vi tror inte att du ångrar dig.

Men är du mer ute efter en allround actionkamera som funkar i de flesta situationer då är en HERO ett bättre val.

HERO kan aldrig få 360-gradersvinkeln (ja 155 grader är maximum och det med ett tillbehör). Den har inte heller samma fina ljudupptagning, men den har flera andra fördelar.

Till exempel är den vattentät ner till 10 meter jämfört med 5 meter för MAX. Displayen är större och från och med HERO9 finns en färgdisplay på framsidan också.

Bildupplösningen i foto-läge är högre från och med HERO10 och du kan fota i RAW, vilket inte är möjligt i MAX.

Med HERO kan du köra slowmotion 8x medan MAX endast klarar 2x. Dessutom går det att bygga ut HERO med olika mods, till exempel för att få mikrofoningång, lampa eller extra skärm. Det går inte på MAX.

Som sagt – vill du specifikt filma i 360 grader så köper du MAX, men för en mer allround-kamera som funkar i de flesta lägen väljer du någon av de senaste HERO-modellerna.

Vanliga frågor och svar

Vilken GoPro ska man välja?

Köp en HERO om du vill ha en actionkamera som fungerar i de flesta lägen. Vill du kunna filma i 360 grader väljer du en MAX. HERO9, 10 och 11 är alla mycket bra – ju högre modellnummer desto nyare och mer avancerad kamera.

Vilken GoPro är bäst?

HERO11 är bäst då det är den nyaste och mest avancerade apparaten. Undantaget är om du vill filma och ta upp ljud i 360 grader, då är MAX bäst (eller rättare sagt: det enda valet).

Hur mycket kostar en GoPro?

GoPro brukar kosta mellan cirka 3000 och 5500 kronor där den är billigast i Sverige, beroende på vilken modell du väljer. Nyare HERO och MAX är dyrare.

När kommer nya GoPro?

Tillverkaren brukar lansera en ny HERO-modell en gång per år i september eller oktober.

Läs mindre
Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.