Hilleberg

Hilleberg är en välkänd tälttillverkare med över 35 års erfarenhet i branschen. Genom åren har deras högkvalitativa tält blivit populära

Läs mer

Hilleberg är en välkänd tälttillverkare med över 35 års erfarenhet i branschen. Genom åren har deras högkvalitativa tält blivit populära bland vandrare och hobbycampare såväl som av professionella äventyrare och alpinister världen över.

Hos oss på Beredd.se hittar du ett stort utbud av tält i olika storlekar från Hilleberg. Vi har både tunneltält och kupoltält anpassade för alla årstider. Nedan kan du läsa mer om Hilleberg och deras spännande historia.

Hur grundades Hilleberg?

Hilleberg AB grundades så tidigt som 1971 av friluftsmänniskan Bo Hilleberg. Till en början fokuserade verksamheten främst på skogsverksamhet och det skulle faktiskt dröja till 1973 innan de lanserade sitt allra första tält – Keb.

Bo hade tröttnat på de traditionella tältmodellerna där innertältet alltid behövde resas innan den täcktes med ett fladdrande yttertält. Hans vision var att koppla ihop de två tältdukarna med en bättre passform som erbjöd komfort såväl som ett bra väderskydd.

Keb blev det första tältet som lanserades för allmänheten. Möjligheten att kunna resa hela tältet på en gång var revolutionerande och blev en succé.

Under åren som följde växte sig företaget allt större. Bo upptäckte bland annat en silikonväv som skulle bli grunden till dagens Kerlon-vävar och företaget lanserade sitt mest kända tält någonsin – Keron.

Idag består Hilleberg-familjen av en mängd tält i olika utföranden och storlekar för att passa olika behov. Alla är dock tillverkade med användaren i fokus och håller samma höga kvalitet.

Tält hos Hilleberg

I Hillebergs breda sortiment av tält finns både tält och diverse tälttillbehör. Vad gäller tältmodeller erbjuds både tunneltält och kupoltält för allt ifrån 1 person upp till 8 personer. Det finns också tält för alla säsonger, från vår, sommar och höst till vinter.

Några av företagets mest kända och populära tält är tunneltälten Keron, Nallo och Akto samt kupoltältet Allak.

Label-system hjälper kunder att hitta rätt

För att göra det enklare för kunden att hitta rätt tält har Hilleberg valt att använda sig av ett så kallat Label-system. Här delar man in tälten i fyra olika kategorier; Black Label, Red Label, Yellow Labe och Blue Label. Varje kategori motsvarar en viss prestandanivå.

  • Black Label. Hillebergs starkaste och mest mångsidiga tält anpassade för alla säsonger – sommar som vinter.
  • Red Label. Extra lätta fyrasäsongstält med mindre fokus på mångsidighet och styrka.
  • Yellow Label. Deras lättaste tält anpassade för vår, sommar och höst.
  • Blue Label. Specialtält anpassade för specifika ändamål, exempelvis grupper.

Om du har frågor gällande vilket Hilleberg som passar dig och dina behov bäst hjälper vi gärna till. Du når vår kundtjänst under vardagar mellan kl. 09:00 – 16:00.

Vanliga frågor och svar om Hilleberg

Vilka är Hilleberg?

Det är ett företag som tillverkar tält och tälttillbehör. Varumärket grundades 1971 av Bo Hilleberg och har sedan dess blivit ett självklart val för äventyrare världen över.

Vad kännetecknar Hillebergs tält?

Tälten kännetecknas framför allt av hög kvalitet, men även låg vikt, god komfort, bra ventilation och enkel uppslagning.

Vilka typer av tält erbjuder Hilleberg?

I sortimentet hittar du tält i olika storlekar (från solotält till åttamannatält) för alla säsonger. Här finns både kupoltält och tunneltält.

Hur fungerar Hillebergs Label-system?

För att göra det enklare för kunden att hitta ett passande tältmodell har Hilleberg delat in sina tält i fyra olika kategorier beroende på prestanda.

Vad kostar Hilleberg tält?

Det beror på modell, men priset snittar på mellan 7 000 – 15 000 kronor.

Läs mindre

Visar alla 6 resultat