Trangia

Trangia har nog de flesta hört talas om. Ett klassiskt märke förknippat med stormkök, ett så kallat trangiakök. Här på Beredd hittar du

Läs mer

Trangia har nog de flesta hört talas om. Ett klassiskt märke förknippat med stormkök, ett så kallat trangiakök. Här på Beredd hittar du ett stort utbud av friluftskök från denna svenska storfavorit.

En liten historia om Trangia

1925 startade den teknik- och designintresserade John E. Jonsson Trangia tillsammans med sin svärfar. Namnet fick de av byn Trång och tillverkningsmaterialet aluminium. Ringen ovanför ”å” försvann och blev ett ”a”. Sedan lades ”ia” till på slutet, som symboliserar ”i aluminium”. Finurligt!

Från början tillverkade Trangia hushållskärl i aluminium. När efterfrågan på campingutrustning ökade på 30-talet då semesterdagarna ökade för arbetarna i Sverige valde Trangia att lägga fokus på produkter för matlagning utomhus. Än i dag tillverkas alla Trangiakök i samma by där verksamheten en gång startade.

En riktig klassiker med hög kvalitet

Det är inte för inte som Trangia har hängt med så länge och fortfarande är ett friluftkök som många väljer att köpa.

Det är stabilt, hållbart och lätt att använda. Hela tiden testas, utvecklas och förfinas produkten. När du köper ditt Trangiakök får du ett komplett stormkök med grytor, stekpanna och griptång. Det tvådelade vindskyddet är stommen och det fungerar även som förpackning när du bär campingköket.

Enkelt, smidigt och praktiskt.

Det klassiska är att använda sprit till Trangiaköken, men numera kan du välja i princip vilket bränsle du vill som finns på marknaden. Det är bara att du köper till en gasol-, multifuel- eller gelébrännare till ditt kök ifall du vill använda ett annat drivmedel.

Hållbar utrustning är bra för miljön

Förutom de ovan nämnda klassiska stormköken tillverkar Trangia grytor, stekpannor och kaffekannor avsedda för lägerliv, camping och båtliv.

Med dessa kärl kan du använda valfri värmekälla, som öppen eld, gasspis eller spritkök. Trangia tillverkar matdosor med fällbart handtag. Matdosorna är även de gjorda av aluminium vilket innebär att du kan ställa dem direkt på elden om du vill. Dessutom har de liksom kokkärlen en lång livslängd. Ju längre utrustningen håller desto bättre för miljön och plånboken.

Andra produkter från Trangia

Övriga produkter som finns i Tragias sortiment är muggar, sporkliknande bestick och en praktisk multidisk. Multidisken kan du använda som skärbräda, durkslag, lock eller snöbärighetsplatta.

Bland Trangias nyheter finns en kokbok för matlagning på stormkök, Trangia Moment – The Outdoor Cookbook, där du får recept och inspiration kring annorlunda matlagning i naturen.  Här på Beredd.se kan du hitta ditt Trangiakök som kan följa med dig resten av livet.

Läs mindre

Visar alla 4 resultat

839 kr
732 kr
695 kr
Slut i lager
1.245 kr