Fällkniven NL5L Idun

4.302 kr

Slitstark jaktkniv med knivblad av laminerat VG10w-stål och konvex egg för optimal skärförmåga. Ergonomiskt handtag av oxhud ger dig full kontroll och läderknivslida medföljer.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD386SVZZ Kategorier: , , , , , , GTIN: 7340101502656
Beskrivning
  • Stark jaktkniv i ett kompakt format
  • Blad av laminerat VG10W-stål
  • Handtag och knivslida av läder

Kompakt jaktkniv med laminerat VG10W-stål

NL5L Idun är en jaktkniv ur Fällknivens Northern Light-serie. Till skillnad från övriga modeller i serien har NL5L en rundare form, vilket gör den extra passande för jakt. Den är dessutom relativt kompakt med en totallängd på 21,5 cm. Knivbladet som är 5 mm tjockt är tillverkat av laminerat VG10W-stål.

Handtag och knivslida av läder

Handtaget i NL5L Idun är tillverkat av läder, närmare bestämt oxhud, så även den medföljande knivslidan. Oxhud är ett högkvalitativt material som ger dig ett bra grepp när du jobbar med kniven. Det påverkas dessutom inte av varken oljor, vatten eller lösningsmedel.

En annan fördel med läder är att det blir vackrare med tiden. Med åren kommer färgen att mörkna och ge kniven ett helt nytt utseende. Läder är ett levande material som mår bra av att användas. Är kniven oanvänd under längre perioder och om den förvaras för torrt kan mycket små sprickor uppstå i lädret.

För vem passar Northern Light NL5 L Idun?

Northern Light NL5L Idun är ett bra val för dig som vill ha en pålitlig och stark kniv med god vridstyvhet och skärpevaraktighet. Styrkan i kombination med den händiga storleken och den konvexa eggen gör den mycket lämplig för jakt av olika slag.

Extra bra passar den dig som vill att din kniv ska åldras med stil, då läderhandtaget kommer att få en vacker ton i takt med att åren går.

Vilka är Fällkniven?

Fällkniven är en svensk knivtillverkare som grundades i mitten av 1980-talet i Norrbotten. Trots att deras historia inte sträcker sig lika långt tillbaka som exempelvis Morakniv har de gjort sig ett namn bland både jägare och friluftsmänniskor, både i Sverige och globalt.

Hög kvalitet och ett omsorgsfullt hantverk genomsyrar verksamheten där alla knivar testas innan de går till försäljning. Tack vare sin brinnande passion för vildmarken vet Fällkniven helt enkelt vilka egenskaper en bra kniv bör ha.

Fakta om NL5 L Idun

Stål:Laminerat VG10W-stål
Hårdhet:59
Egg:Konvex
Skaft:Läder
Vikt:174 gram
Totallängd:215 mm
Bladlängd:100 mm
Bladtjocklek:5 mm

Du gillar kanske också