Fällkniven P3Gic Desert Ironwood fickkniv

2.258 kr

Praktisk och elegant fällkniv med knivblad av Fällknivens berömda 3G-stål, skaft av Desert Ironwood och ett liner-lock-system. Fodral av Cordura medföljer.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD752SVZZ Kategorier: , , , , GTIN: 7340101501659
Beskrivning
  • Elegant fällkniv
  • 3 mm knivblad av 3G-stål
  • Lätthanterlig liner-lock-låsning
  • Vackert träskaft
  • Lätt att rengöra

Stark och elegant fällkniv i ett kompakt format

Fällkniven P3Gic är en praktisk fällkniv med en traditionell design och liner lock-system som passar bra till det mesta, inklusive jakt. I hopfällt läge mäter kniven strax över 10 cm och med en vikt på bara 75 gram är det här en mycket kompakt knivmodell.

Kniven får utan problem plats i fickan, men du får också med ett helsvart fodral i Cordura som du enkelt fäster på bältet för säker förvaring. På så sätt riskerar du inte att tappa bort denna skönhet när du är ute i skog och mark.

Starkt knivblad av 3G-stål

Att P3Gic är en kompakt fällkniv betyder inte att den på något sätt är svag. Det 3 mm tjocka knivbladet är tillverkat av Fällknivens berömda 3G-stål, ett pulverstål som normalt sett används i japanska köksknivar.

Stålet är hårdare än både VG10- och kobolt-specialstål, utan att för den delen bli sprött. Det bidrar också till att den flatslipade SGPS- eggen får en långvarig skärpa och förbättrad korrosionsbeständighet.

Läckert handtag av Desert Ironwood

För en extra elegant känsla har Fällkniven försett P3Gic med ett skaft av Desert Ironwood, ett trämaterial med hög densitet som både är hårt och tåligt. Skaftet ger dig ett behagligt grepp när du arbetar med kniven och bidrar också med en vacker, brun nyans.

För vem passar Fällkniven P3Gic?

Fällkniven P3Gic är ett bra val för dig som söker en smidig, men stark fällkniv i en vettig storlek. Kniven lämpar sig väl för allroundbruk, men är extra passande för dig som jagar då den öppna ryggen på skaftet gör den enkel att rengöra.

Eftersom fällknivar aldrig kan bli lika starka och stabila som slidknivar är detta kanske inte ett optimalt val för dig som vill ha en extra tålig kniv. Tänk även på att träet i skaftet är ett levande material som kan spricka beroende på väder och luftfuktighet.

Hållbara och pålitliga knivar från Fällkniven

Med rötter i de djupa norrbottniska skogarna och en brinnande passion för vildmarksliv tillverkar familjeföretaget Fällkniven knivar i absolut världsklass. Allt designarbete sker på hemmaplan i Boden och stålet som används kommer från en lokal gruva.

Fällkniven är experter på att kombinera innovativ teknik med tidlös design. Resultatet blir ett äkta svenskt hantverk med imponerande hållbarhet och prestanda. Oavsett om du är jägare, fiskare eller bara intresserad av matlagning kommer Fällkniven inte att göra dig besviken.

Fakta Fällkniven P3Gic

Stål:3G
Hårdhet:62
Egg:Flatslipad
Skaft:Desert Ironwood
Vikt:75 g
Totallängd (utfälld):180 mm
Totallängd (hopfälld):103 mm
Bladlängd:77 mm
Bladtjocklek:3 mm

Du gillar kanske också

You may also like