Fällkniven WM1 jaktkniv med VG10W specialstål & Zytelslida

1.279 kr

Behändig och lättanvänd jaktkniv av VG10W specialstål med en förbättrad konvex egg och ergonomiskt handtag av Thermorun. Levereras med en hygienisk zytelslida

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD383SVZZ Kategorier: , , , , , , GTIN: 7340101500768
Beskrivning
  • Liten och behändig jaktkniv
  • Med ICE (Improved Convex Edge)
  • Ergonomiskt handtag
  • Ännu bättre styrka och skärpevaraktighet

Liten och greppvänlig jaktkniv

WM1 är en liten och behändig jaktkniv från Fällkniven med imponerande styrka. Kniven väger bara 77 gram och mäter endast 17,5 cm, vilket gör den extra portabel, men också stabil att arbeta med.

Handtaget har en ergonomisk utformning och är tillverkad av Thermorun. Detta i kombination med parerstången ger dig full kontroll över kniveggen, även om du har blöta eller kalla händer.

Kniven är enkel att göra ren och du får dessutom med en hygienisk zytelslida.

ICE och VG10W specialstål

Fällkniven har försett WM1 med ICE (Improved Convex Edge), en förbättrad konvex egg som skär lättare och som dessutom är enklare att skärpa upp. Det bidrar till knivens höga användarvänlighet.

Själva knivbladet är tillverkat av VG10W specialstål, ett stål som i grunden består av laminerat VG10-stål fast med ett inslag av Volfram i kompositionen. Det ger ett knivblad med förbättrad styrka och skärpevaraktighet.

Eftersom knivbladet dessutom löper med nästan full bredd genom skaftet behöver du inte vara orolig för att kniven ska gå i två delar.

För vem passar WM1?

Fällkniven WM1 är ett utmärkt val för jägaren som vill ha en liten och lättanvänd kniv utan att för den delen behöva kompromissa med styrkan. Det här är en sylvass och pålitlig jaktkniv som trots det är högst portabel.

WM1 är enkel att arbeta med, mycket tack vare dess unika utformning och förbättrade egg, men också dess greppvänliga och ergonomiska handtag. Den enkla rengöringen och Zytelslidan gör den dessutom extra användbar för dig som är ute och vandrar eller fiskar.

Kort om Fällkniven

Fällkniven är en svensk knivtillverkare som grundades i mitten av 1980-talet i Norrbotten. Deras knivar har blivit ett självklart val bland friluftsmänniskor i Sverige, men också i övriga världen. Deras legendariska kniv F1 ingår dessutom i det svenska flygvapnets utrustning.

Samtliga knivar är tillverkade i Japan av kvalitetsmaterial för bästa möjliga hållbarhet och användarvänlighet. Det gör Fällkniven till ett bra val oavsett om du är ute efter en kniv för jakt, fiske, överlevnad eller bara för vardagsbruk.

Fakta om Fällkniven WM1

Stål:Lam. VG10W
Hårdhet:60
Egg:ICE (Improved Convex Edge)
Skaft:Thermorun
Vikt:77 gram
Totallängd:175 mm
Bladlängd:71 mm
Bladtjocklek:3,5 mm

Du gillar kanske också