Morakniv Eldris

(1 kundrecension)

365 kr377 kr

Moraknivs minsta kniv klarar av det mesta trots sitt lilla format. Kan hängas runt halsen eller bäras i en ficka. Praktisk både som EDC och i skogen.

Läs mer

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Swish
Visa
Mastercard
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
 • Liten – endast 143 mm lång
 • Lätt – 80 gram
 • Smidig och genomtänkt – klarar de flesta uppgifter
 • Bär enkelt med dig kniven

En kort och lätt kniv

Bladet är kort – endast 59 mm. Jämför det med exempelvis Companion Spark som har ett 104 mm blad eller Bushcraft Survival vars knivblad är 109 mm.

Även skaftet är kort: 84 cm är i runda svängar 30 procent kortare än för andra knivar.

Varför vill man ha en sådan liten kniv?

Svar: För att den är liten!

Eldris har faktiskt blivit riktigt populär bland knivkännare. Trots det lilla formatet klarar den av det mesta (men inte allt) som man kan förvänta sig av en kniv.

Eftersom den är så pass kort och lätt kan du bära den med dig i en ficka istället för att behöva fästa den vid bältet. Faktum är att knivslidan inte går att fästa vid bältet – det är inte den sortens kniv.

Istället kan du hänga kniven i en rem runt halsen om du vill. Det är en så kallad neck knife. Någon rem följer inte med, men det är snabbt fixat. Kniven har en ögla i ena änden och knivslidan likaså.

Mitt på skaftet sitter ett litet snyggt rombformat märke. Det hjälper kniven att sitta fast i knivslidan så att den inte trillar ur hur du än bär den.

Eldris är perfekt som EDC

Om du ska sätta ihop en Bug Out Bag och har ont om plats eller vill spara på varje gram – ja då kan du glädja dig över att Eldris väger 80 gram istället för 150 – 200 gram eller mer som många andra knivar gör. Som sådan får den också lätt plats i en liten EDC-väska – eller som sagt i en rem runt halsen.

Just som EDC är Eldris perfekt. Behöver du snabbt få fram en kniv för att skära i kartong, öppna stora lådor, skära av linor och packremmar? Ja då kan sannolikt Eldris vara bättre än både ett multiverktyg och de lite större knivarna.

Fungerar även bra i vildmarken

Ute i naturen fungerar Eldris perfekt för att tälja pinnar, tältpinnar, tändved och fyrstickor. Du kan skrapa spån eller näver som du kan använda som tände. Baksidan av bladet är skapat för att fungera bra med vilket tändstål som helst.

Eldris fungerar även bra för att skära grönsaker, kött och fisk när det är dags att laga mat.

Däremot duger den inte för att hugga i trä eller för att klyva träklossar med. Vill du kunna göra det behöver du en större kniv som exempelvis Fällkniven F1 eller Hultafors OK4.

Här är en video som visar vad du kan göra och vad du inte kan göra med Morakniv Eldris:

En rolig detalj är att Eldris finns i flera färger. Vi har den i blått, gult, grönt, rött och svart.

Fakta

 • Bladlängd: 59 mm
 • Tjocklek på bladet: 2 mm
 • Typ av blad: Rostfritt stål
 • Knivens längd: 143 mm
 • Längd med knivslida: 152 mm
 • För höger eller vänsterhänt: Både och
 • Vikt: 80 gram
 • Material i greppet: TPE-gummi
Färg

Blå, Grön, Gul, Röd, Svart

1 recension av Morakniv Eldris

 1. Anders

  Riktigt nöjd med detta köp! En positiv överraskning vara att det medföljer ett tändstål. Såg inte det i produktbeskrivningen. Snabb leverans också vilket alltid uppskattas 🙂

Lägg till en recension