Silva Kompass Ranger

258 kr

Linjalkompass med två skalor, kontrastfärger och förstoringsglas. Säkerhetsrem med skala för att mäta på kartan. Vädertålig och för mörkerorientering.

Läs mer

2 i lager

Artikelnr: BD117GNZZ Kategorier: , GTIN: 7318860194849
Beskrivning
  • Två skalor
  • Förstoringsglas
  • Kompassnål av kvalitetsstål
  • Säkerhetsrem med skala
  • Färger med hög kontrast
  • Gummidetaljer för bättre hantering i regn
  • Vattentålig
  • För mörkerorientering

Linjalkompass i premiumklassen

Traditionell linjalkompass som blivit till favorit bland såväl jägare och friluftsmänniskor som backpackers och idrottare. Passar även utmärkt som standardkompass för dig som preppar.

Med tanke på alla finesser och detaljer är detta en kvalitetskompass som verkligen är prisvärd.

Hög precision

Själva kompassnålen – hjärtat i kompassen – är gjord av kvalitetsstål från den svenska tillverkaren Sandvik. Du kan verkligen lita på att den visar rätt. Precis som med andra kompasser måste du förstås tänka på att inte stå för nära elledningar, maskiner och annat med ström-/magnetfält som kan störa.

Vätskan som kompassnålen ligger i har perfekt konsistens för att nålen ska svara mot rörelse utan att bli för känslig för störningar och vibrationer.

Bakom nålen hittar du svarta och röda linjer som är unika för Silva-kompasser. De hjälper dig att navigera så exakt som möjligt.

Kompassen har missvisningsskala som gör att du kan använda den överallt i världen.

Med hjälp av Dryflex-grepp (ett slags gummi) är det lätt att hantera kompassen även om det regnar ute.

Två skalor

Bottenplattan är gjord av en mycket hållbar akryl och givetvis är den genomskinlig så att du kan se kartan genom kompassen.

Kompassen har två skalor:

  • 1:50 000
  • 1:25 000

Den har även linjal. Skalornas tryck och övriga markeringar på kompassen har gjorts på ett sätt i materialet så att de omöjligen kan slitas ut.

Ranger kommer med en säkerhetsrem som även den har en skala. Med remmen mäter du lätt avstånd på kartan.

Som du märker är Silva noga med varje detalj. Av den anledningen är detta en av de bästa kompasserna på marknaden. En av våra favoriter.

Välj rätt kompass

Silva har utvecklat kompasser sedan 1933 och har ett välbalanserat utbud med flera bra modeller för olika behov.

Ranger är en traditionell kompass som är det bästa valet i de flesta lägen, oavsett om du är bergsklättrare, prepper, ska vandra eller ut och resa. Ska du navigera mycket i öppen terräng kan du välja Ranger syftkompass istället.

Vill du gå upp ett steg är det Silvas mest avancerade kompass, Expedition, som gäller. Vi har även en enklare variant att ha med sig till vardags, Pocket.

Silva har dessutom särskilda tumkompasser för orienterare.

Här är en kort sammanfattning av de olika varianterna av kompasser som denna tillverkare erbjuder:

Undrar du hur du ska använda kompassen för att hitta rätt med en karta ute i naturen? Här är en kort men bra instruktionsfilm från Silva:

Du gillar kanske också