Carinthia G250 sovsäck

2.998 kr

Sov torrt och varmt i en Carinthia G250 lättviktssovsäck. Utvecklad för att passa 3 säsonger för honom såväl som för henne!

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Notera
För outlet-varor gäller ångerrätten enbart i 14 dagar.
Beskrivning
 • Torrt – fuktighet leds ut effektivt
 • 3 säsonger – flexibel användning
 • Mjuk – lent tyg
 • Mycket lätt vikt – lätt att få med

Carinthia G 250 tresäsongssovsäck

Om du behöver en sovsäck som kommer att hålla dig torr och varm från vår till sen höst är en Carinthia C250 sovsäck ett bra val.

Det här är en sovsäck som med syntetfiber ger riktigt god isolering och vattenavvisande egenskaper. Framförallt handlar det om design som är gjord för att hålla dig torr med ett system som andas och låter fukt från insidan av säcken ta sig till utsidan på ett effektivt sätt.

Materialen är mycket smarta med god ventilation och vattenavstötande effekt genom yttermaterialet Shelltex Ultra Pro. G250 håller dig varm i sovsäcken även när temperaturen utomhus når minusgrader.

I nackpartiet finns en kanal som har extra stoppning. Det är både skönt och ger värme. Huvan har designats med lite extra djup med tanke på din komfort och att du ska kunna omge hela huvudet med den för bättre skydd mot eventuellt drag.

G250 har en tvåvägsdragkedja som är smidig att använda. Dessutom går det att passa ihop dragkedjan med en annan G250 för att få en större sovsäck för två. Det förutsätter att den ena sovsäcken har dragkedjan på vänster och den andra på höger sida.

Innermaterialet kallas för Shelltext Ultra och är gjort för att vara mjukt och lent mot din hud. Sovsäcken passar oavsett om du är man eller kvinna. Du får gott om plats i säcken och när den ska packas får du minimal packstorlek med hjälp av komprimeringspåsen som kommer med sovsäcken.

Ett märke att lita på

Fyllningen i sovsäcken är Carinthias egna innovation som kallas för G-Loft. Det här är syntetfiber som är mycket lättviktigt men som samtidigt ger den värme du behöver. Säcken har fått utmärkelser, bland annat av tidningen Outdoor i oktober 2020.

Carinthia tillverkar sovsäckar som även används i militärt syfte. Det sitter i bolagets DNA att ta fram tillförlitliga produkter med god design och som håller hög kvalitet. Det gäller såväl för camping som för fjällvandring.

Vem kan ha nytta av Carinthia G250 sovsäck?

Det här är en bra sovsäck för henne och för honom som fungerar fint under 3 säsonger. Räkna med att du kan använda den ner till -1,4 grader om du är kvinna och -7,5 grader om du är man.

Extremtemperaturen är på -25,7 grader. Det är den temperatur som man kan överleva i och alltså inget riktmärke för när sovsäcken ska användas. För dig som preppar kan det dock vara intressant då denna tresäsongssovsäck ger en god kompromiss mellan vilken temperatur den klarar, vikt, volym och pris.

Den lätta vikten, både för storlek M och för storlek L är en god anledning till att välja denna sovsäck för vandringen, cykelturen eller för vanlig camping där det blir en hel del packning. Packstorleken är liten tack vare komprimeringspåsen och därmed bör du enkelt få med dig en Carinthia G250 även då du vill ha minimalt med packning med dig.

Det här är en sovsäck för dig som ställer höga krav om värme, slittålighet och komfort.

Fakta

 • Storlek: 215/74/48 cm (M), 230/79/51 cm (L)
 • Packmått: 19×25 cm (M), 19×27 cm (L)
 • Komforttemperatur: -1,4 °C
 • Temperaturgräns: -7.5 °C
 • Extremtemperatur: -25,7 °C
 • Vikt: 1280 gram (M), 1380 gram (L)
 • Material fyllning: G-LOFT®, 100% Polyester
 • Yttertyg: 100% Polyamid
 • Innertyg: 100%Polyamid
 • Dragkedja: Vänster
Storlek

Regular, Long

Våra favoriter

-50%
Det ursprungliga priset var: 604 kr.Det nuvarande priset är: 302 kr.
408 kr
578 kr
411 kr
88 kr118 kr
-50%
Det ursprungliga priset var: 1.137 kr.Det nuvarande priset är: 569 kr.
383 kr