Marmot Sawtooth sovsäck

2.498 kr3.473 kr

Populäraste sovsäcken från Marmot i uppdaterad version för 2022. Sawtooth är en bekväm sovsäck för tre säsonger med mycket god värmehållning och en komfort som får höga användarbetyg. Finns som regular,  som lång version och som en extra lång och bred variant.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: N/A Kategorier: , , ,
Beskrivning
  • Varm och fluffig dunfyllning
  • Låg vikt – väger bara 1310 – 1520 gram (beroende på val av storlek)
  • Ännu bättre temperaturreglering
  • Rymligare, fast med samma låga vikt

Mumiesovsäck med låg vikt

Marmots Sawtooth är en populär sovsäcksmodell anpassad för användning under tre säsonger. Den senaste versionen av sovsäcken bjuder på flera förbättringar, framför allt vad gäller ventilation och utrymme.

I och med att Sawtooth har en mumieform är den bredare kring axlarna och smalare kring höften. Den har dessutom en rymlig fotbox som håller fötterna extra varma och en huva som förhindrar att värme läcker ut under natten.

Sawtooth en lätt sovsäck som är enkel att bära med, även på längre turer. Även den långa och den extra breda och långa varianten är lätta i förhållande till sin storlek.

Standardstorleken regular passar dig som är upp till 183 cm lång då sovsäcken har en total längd på 200 cm. Är du längre än så, upp till 198 cm lång, kan du istället välja varianten Long eller Long X-wide.

Varm och lättviktig dunfyllning

Sawtooth håller dig varm genom hela natten tack vare fluffig dunfyllning med en fill power på 650+. Dunet är dessutom RDS-certiferat, vilket innebär att fjädrarna kommer från ansvarsfulla farmer där djuren blivit rättvist behandlade och inte kommit till skada.

Sovsäcken är anpassad för tre säsonger. Som kvinna sover du gott ner till cirka minus 3 grader, som man ner till runt minus 9. Detta innebär att du kan använda den under vår, sommar, höst och kanske till och med under mildare vinternätter beroende på var du är.

Ännu bättre temperaturreglering

En av de främsta nyheterna med Marmots senaste version av Sawtooth är den förbättrade temperaturregleringen. I vanliga fall kan det bli för varmt om dragkedjan stängs helt, men för kallt om du öppnar upp hela sidan.

Detta problem har Marmot nu löst genom att ha dubbla ¾-dragkedjor och extra flärpar, så kallade ”hot wings”, som du fäller över dragkedjan. När du har sovsäcken öppen med flärparna nere blir det betydligt enklare att reglera temperaturen.

Även fotboxen har fått sig en uppgradering. Här finns nämligen ett blixtlås du kan öppna upp för att få mer utrymme för fötterna och därmed bättre ventilation. Ett stängt blixtlås ger en extra tajt passform och bättre värmehållning.

Rymligare, men fortfarande lätt

Många kan uppleva att mumiesovsäckar begränsar rörelseförmågan och att de känns trånga. Detta problem har Marmot nu löst genom att göra Sawtooth extra rymlig, utan att detta för den delen påverkar vikten för mycket. Regular-modellen väger endast 1310 gram och den längre varianten väger 1370 gram. Modellen som är både extra lång och bred väger 1520 gram.

Sovsäcken är till exempel extra bred kring huvud och axlar för att ge optimal rörelsefrihet. Vid fötterna har du dessutom den expanderbara fotboxen som enkelt frigör lite extra utrymme.

Tack vare de dubbla dragkedjorna kan du även sova med armar och axlar utanför sovsäcken. Perfekt för dig som gillar att byta sovställning ofta.

Vem bör välja Marmot Sawtooth?

Marmot Sawtooth passar dig som vill kunna sova ute större delen av året och som inte vill kompromissa med varken komfort eller värmehållning. Det kan också vara ett bra alternativ för dig som vill ha en rymligare, men fortfarande lättviktig mumiesovsäck.

De goda ventilationsmöjligheterna gör att Sawtooth fungerar minst lika bra för övervattningar i lite varmare klimat som i kallare. Ska du däremot campa i en fuktigare miljö kan en sovsäck med syntetfyllning vara att föredra. Syntet står nämligen emot fukt bättre än dun.

Om du föredrar den tidigare versionen av Sawtooth kommer den att finnas kvar med samma form, design och funktion, fast numera under namnet Micron 15.

Här hittar du alla våra sovsäckar

Fakta

Regular (R) Long (L) Long X-Wide
Kroppslängd 183 cm 198 cm 198 cm
Sovsäckens längd (insida): 200 cm 215 cm 215 cm
Axelbredd: 81 cm 82,5 cm 90,5 cm
Packstorlek: 19 x 41 cm 22 x 46 cm 22 x 46 cm
Vikt: 1310 g 1370 g 1520 g
Material yttre:

100% återvunnen 20D Ripstop Nylon

Material inre:

100% återvunnen 20D Tafetta

Fyllning:

650+ Fill Power Duck Down (RDS-certifierad)

Komforttemperatur (kvinnor):

-3 °C

Lägsta temperatur (män):

-9 °C

Extremtemperatur:

-28 °C

Säsonger:

3

Dragkedja:

2 st – en på varje sida

 

Storlek

Regular, Long, Long X-Wide

Du gillar kanske också

You may also like