Fällkniven PHKz – Professional Hunter’s Knife jaktkniv

3.872 kr

En av världens bästa jaktknivar med unik bladform som ger en lång flåkurva. Knivblad av starkt 3G-stål och ergonomiskt handtag i Thermorun med parerstång.

Läs mer

1 i lager

Denna vara kommer med FRI FRAKT
Artikelnr: BD577SVZZ Kategorier: , , , , GTIN: 7340101500423
Beskrivning
 • Professionell jaktkniv
 • Knivblad av 3G-stål
 • Unik bladform med konvex egg
 • Parerstång för extra säker hantering

Rejäl jaktkniv med 3G-stål

Är du ute efter en professionell jaktkniv med lite längre räckvidd kan PHKz vara något för dig. När det gäller jaktknivar råder det delade meningar kring hur långt knivbladet ska vara. Vissa föredrar ett kortare knivblad som ger mer kontroll. Många slaktare å andra sidan vill ha ett knivblad på minst 13 cm.

Det finns förstås inget rätt och fel, men PHKz är för dig som föredrar de större modellerna. För storvilt kan det vara särskilt intressant. PHK är en robust kniv med ett 12,6 cm långt knivblad tillverkat av 3G-stål som både är vassare och hårdare än både VG10 och CoS.

Unik bladform med konvex egg

Tack vare den unika bladformen ger PHK dig en lång flåkurva, utan att bladet för den delen blir klumpigt eller snett. Kniven har även en konvex egg som gör det enklare att flå dina byten, utan att skada köttet.

Eftersom bladet är av 3G-stål är det dessutom mycket korrosionsbeständigt. Därmed kommer det alltså inte att ta skada av varken blod och andra vätskor. Det är också enkelt att rengöra och underhålla.

Handtag av Thermorun

Handtaget i PHKz är tillverkat av högkvalitativt Thermorun som ger dig ett stadigt och säkert grepp. Materialet är dock inte bara greppvänligt, det har dessutom en lång hållbarhet eftersom det står emot både värme, nötning, vatten och kemikalier.

För extra säker hantering finns här även en parerstång i rostfritt stål som ger dig ännu bättre kontroll vid hantering. När du inte använder den förvarar du den i den medföljande knivslidan av zytel.

För vem passar PHKz?

Är du ute efter en professionell jaktkniv med lite längre räckvidd kan PHKz helt klart vara något för dig. Förutom att kniven är stark, vass och har en lång hållbarhet är den dessutom relativt enkel att hantera. Detta tack vare handtaget i Thermorun och parerstången.

En annan fördel med PHKz är dess unikt utformade knivblad som ger dig en lång flåkurva. Dess konvexa egg gör det dessutom ännu enklare att flå dina byten på ett snyggt sätt.

Om Fällkniven

Fällkniven har tillverkat vildmarksknivar av högsta kvalitet sedan slutet av 1980-talet. Det lilla familjeföretaget i Norrbotten har faktiskt kommit att bli en av Sveriges – till och med världens – främsta knivspecialister.

I sortimentet hittar du knivar både för jakt, fiske, överlevnad och friluftsliv. För att säkerställa att de olika knivarna faktiskt håller vad de lovar när det gäller styrka belastningstestas de i samarbete med Luleå Tekniska Universitet.

Idag är Fällkniven en kunglig hovleverantör av knivar och deras modell F1 är en del av utrustningen i JAS 39 Gripen. Det är ett tydligt bevis på den kvalitet företaget erbjuder.

Fakta Professional Hunter’s Knife

 • Stål: 3G
 • Hårdhet: 62
 • Egg: Konvex
 • Skaft: Thermorun
 • Slida: Zytel
 • Vikt: 199 gram
 • Totallängd: 239 mm
 • Bladlängd: 126 mm
 • Bladtjocklek: 5 mm

Du gillar kanske också