Vevradio med solceller – 2000 mAh powerbank

(4 kundrecensioner)

475 kr

Nödradio med vev, solceller och powerbank. Men denna vevradio är du alltid redo att lyssna på Viktigt Meddelande till Allmänheten, nyheter och andra radiomeddelanden.

Läs mer

11 i lager

Swish, kort, faktura eller delbetalning.

Prisvärd vevradio med alla viktiga funktioner

Det är inte utan anledning som denna vevradio blivit en av de populäraste i Sverige. Trots det låga priset har den alla de viktiga funktioner som man förväntar sig av en nödradio:

 • Två frekvensband – FM / AM
 • Antenn (teleskop) – för bra mottagning
 • Laddning med vev (dynamo) – alltid tillgång till ström
 • Laddning med solceller – påfyllnadsladdning
 • Laddning via USB – snabbladdning
 • LED-lampa – du har alltid en ljuskälla
 • Powerbank – driver radio, lampa och kan ladda t.ex. mobilen
 • Micro-SD-läsare – för att exempelvis spela musik från Micro SD-kort
 • Handrem – enkelt att bära med sig
 • Litet format – 12,8 x 6,0 x 4,5 cm
 • Lätt – 200 g

Trots det låga priset är konstruktionen robust och inger förtroende – precis så som man vill att det ska vara i ett nödläge.

Nödradio som alltid har ström

I en kris eller en nödsituation är det inte säkert att det finns el. Kanske har du inte heller tillräckligt med batterier till din vanliga radio. Då är en vevradio oumbärlig.

Ladda med USB

När du har ström kan du ladda radion via micro-USB. Det tar ca 2,5 timmar att ladda batteriet fullt. USB-kabel medföljer. Däremot medföljer inte laddare men du kan använda en vanlig telefon-/USB-laddare eller ladda från en powerbank.

Ladda med dynamo

Om du får slut på batteri i din nödradio och du inte kan ladda via USB kan du veva istället. Även med denna laddningsmetod tar det cirka 2,5 timmar tills batteriet blir fulladdat.

Så länge kanske du inte vill veva men det räcker att veva en liten stund för att det ska gå att använda både radio och lampa.

Vevar du i en minut räcker det för att:

 • Lyssna på radio i minst 5 minuter
 • Använda lampan i minst 15 minuter
 • Ladda mobilen så att du kan prata i minst 3 minuter

Solceller för påfyllnadsladdning

På dynamoradions ovansida finns det solceller. Dessa är främst till att fungera som påfyllnadsladdning så att batteriet inte tar slut.

Ställ din nödradio i ett soligt fönster så laddas den lite varje dag. På så vis vet du att du har batteri om du skulle behöva använda radion i samband med strömavbrott.

Det går också att ladda batteriet helt endast med hjälp av solen. Då tar det cirka 35 timmar under ideala förhållanden (direkt solljus).

FM och AM

Vevradion har tre frekvensband:

 • FM: 87 – 108 MHz. Här finns bl.a. Sveriges Radio P4 som används för att sända Viktigt Meddelande till Allmänheten (VMA) t.ex. i samband med omfattande olycka, kris, katastrof eller krig.
 • AM: 550 – 1720 KHz. Ger dig möjlighet att lyssna på europeiska radiostationer, t.ex. i ifall det svenska FM-nätet av någon anledning upphör att fungera.

Powerbank för radio, lampa och mobil

För att denna vevradio ska fungera utan att du ska behöva veva varje gång innehåller den en 2000 mAh powerbank.

Denna fungerar för att driva själva radion och den inbyggda lampan. Dessutom kan du använda powerbanken för att ladda elektronisk utrustning, t.ex. en mobiltelefon, via USB.

2000 mAh är fullt tillräckligt för att nödladda en mobiltelefon så att du kan ringa några samtal eller skicka SMS. Det räcker ungefär till att ladda en smartphone en gång eller i varje fall till halvfullt. Behöver du mer ström kan du ladda powerbanken genom att veva.

Tips – Vill du ha en nödradio med extra stor powerbank är vårt råd att titta på denna vevradio med 4000 mAh powerbank. Om du är ute efter en rejäl batteribackup är vårt tips att satsa på en separat powerbank också. Celly Powerbank 20000mAh är ett bra val.

Varför behöver du en vevradio?

En av de första saker du bör göra om det uppstår ett krisläge är att försöka samla på dig information. I Sverige är det SR P4 som har i uppgift att förmedla samhällsviktig information genom ett VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, ifall det uppstår en nödsituation.

Det är dessutom bra att kunna följa med i nyhetssändningar, både svenska och utländska. Beroende på krisens omfattning är det annars inte orimligt att det kan förekomma ryktesspridning och desinformation. Med rätt kunskap kan du fatta rätt beslut.

Har du en vevradio kan du hela tiden hålla dig underrättad. Det spelar ingen roll om strömmen går, om du befinner dig på flykt långt ut i skogen eller sitter i en sommarstuga någonstans. Med en nödradio kan du alltid hänga med i nyhetsrapportering och lyssna på varningar från stat, kommun och myndigheter.

Om inte annat kan lite musik göra underverk för stämningen!

4 recensioner av Vevradio med solceller – 2000 mAh powerbank

 1. Love

  Liten och praktisk. Perfekt att ha i min ryggsäck. Snabb leverans!

 2. Chrille

  Bra värde för pengarna.
  Köpte min för ett par veckor sedan och jag är förvånad över hur bra den fungerar.

 3. Annie

  Smart produkt, har allt man behöver i en vevradio.

 4. Lina

  Gillar den verkligen, när man vill vara lite mer analog men ändå ha tillgång till smarta funktioner! Toppbetyg på denna.

Skriv en recension

Beredd – Överlevnad – Äventyr

Beredd – din webbshop med det bästa inom friluftsliv, camping & prepping.

KONTAKT / KUNDTJÄNST

9-16 vardagar
info@beredd.se

076-259 54 07

Org nr: 559277-5265
Always Ready Sweden AB
Rökerigatan 19, 121 62
Johanneshov