Carinthia Tropen sovsäck med myggnät

1.747 kr1.994 kr

Mycket lätt och kompakt sommarsovsäck med inbyggt myggnät. Bra på att föra bort fukt och passar därför även varma nätter.

Läs mer
Denna vara kommer med FRI FRAKT
Beskrivning
 • Mycket låg vikt – endast ett drygt kilo
 • Skydd mot mygg – myggnät vid huvuddelen
 • Smidig dragkedja – grov och utan hack
 • Torr – leder effektivt bort fukt från kroppen
 • Shelltrans – löst sittande extra lager för kalla nätter

En bra sovsäck för sommaren

Carinthia Tropen sovsäck är särskilt väl utvecklad för sommaren med en mumieform som fungerar fint både för henne och honom.

Tyget andas väl samtidigt som det är gjort för att stöta bort fukt. Det här fungerar effektivt utan att det varken blir för kallt eller varmt i sovsäcken. Om det är lite kyligare utomhus drar du nytta av Shelltrans-ytterskalet på sovsäcken inte sitter fast i stoppningen. Den lösa konstruktionen säkrar att du får ett lager av luft mellan tygen utan kalla drag. Det ger extra isolering.

Om det tvärtom är en mycket varm natt kanske du vill öppna upp sovsäcken nedtill. Det kan du göra med tvåvägsdragkedjan.

Komforttemperaturen på 9,4 grader indikerar att detta definitivt är en sovsäck för årets varmare månader. Denna siffra gäller för kvinnor. Motsvarande värde (temperaturgräns) för män är 5,1 grader.

Ska du ut och resa till varmare breddgrader är Tropen också ett bra val tack vare de fuktavvisande egenskaperna.

Inbyggt myggnät

Mygg är som bekant ett gissel för att sova gott. Här står Carinthia Tropen ut från de flesta andra sovsäckar på marknaden. Den innehåller nämligen ett myggnät som kan träs över huvudpartiet. Enkelt och smidigt att använda med hjälp av en liten dragkedja. Det hjälper dig att sova gott trots att du är ute och campar i myggtäta trakter.

Lätt vikt

Tropen är en lättviktssovsäck trots att stoppningen är av syntet, inte dun. Att det är syntetstoppning är bra då den har utmärkta fukt- och vattenavvisande egenskaper. Många sovsäckar med syntetisolering brukar dock bli allt för stora och tunga. Inte Tropen. Den väger endast 1100 gram (medium) – 1300 gram (large). Dessutom packar du ihop den till ca 19 x 24-25 cm, vilket är kompakt.

Vem kan ha nytta av Carinthia Tropen sovsäck med myggnät?

Carinthia är märket för dig som vill ha en sovsäck du kan lita på. Deras sovsäckar används av militära förband och är kända för att erbjuda komfort och hög kvalitet. Designad i Österrike och den tillverkas i Europa.

Letar du efter en sommarsovsäck med gott skydd mot störande mygg? Då är Tropen för dig. Den har en huvuddel som är mycket rymlig och behaglig och ett nät som du enkelt placerar omkring huvudet för att slippa bli störd av blodsugare på natten.

Om du ska ut på vandring i fuktigt sommarklimat har du stor nytta av den här sovsäcken. Den motar bort fuktighet samtidigt som du får god ventilation inuti sovsäcken. Den kompakta packstorleken är också ett stort plus under den långa vandringen då du inte vill släpa på för mycket saker.

Dessutom håller Tropen sovsäck en låg vikt vilket är bra oavsett om du ska vandra eller cykla. Shelltext-materialet är slitstarkt och därmed är det här också ett bra val för dig som vill ha en sovsäck som du kan använda ofta och länge.

Fakta

 • Storlek: 220/85/60 cm (M), 235/87/65 cm (L)
 • Packmått: 19×24 cm (M), 19×25 cm (L)
 • Komforttemperatur: 9,4 °C
 • Temperaturgräns: 5,1 °C
 • Extremtemperatur: -7,9 °C
 • Vikt: 1100 gram (M), 1300 gram (L)
 • Isolering: G-LOFT Duro 135g/m², 100% Polyester
 • Skal: 100% Polyamid
 • Innermaterial: 100% Polyamid
Storlek

Regular, Long

Våra favoriter

Outlet
377 kr
878 kr
-50%
Det ursprungliga priset var: 2.990 kr.Det nuvarande priset är: 1.495 kr.
-54%
Det ursprungliga priset var: 1.403 kr.Det nuvarande priset är: 652 kr.
1.465 kr
919 kr
1.188 kr