super.natural Base Tight 230 – underställsbyxa i merinoull (dam)

435 kr Rek. pris: 799 kr

Hellång underställsbyxa för dam i mjuk merinomix med bekväm passform. Perfekt för vinteraktiviteter under årets kallaste dagar.

Läs mer
Notera
För outlet-varor gäller ångerrätten enbart i 14 dagar.
Beskrivning
  • Hellånga tights i merinoull
  • Extra varma för vinterbruk
  • Bekväm passform
  • Motverkar dålig lukt

Funktionell underställsbyxa i merinomix

Om du vill ha ett par tjocka, men bekväma underställsbyxor för vinteraktiviteter kan Base Tight 230 vara ett bra val. Dessa hellånga damtights från super.natural ligger nämligen i viktklass 230, vilket gör att du kan använda dem under årets kallaste dagar.

Materialet i byxorna består av drygt hälften merinoull och hälften polyester. Det gör att Base Tight 230 både kommer att hålla dig varm och torr, även vid mer intensiva aktiviteter. Ullen transporterar effektivt bort fukt samtidigt som syntetfibrerna gör tightsen extra slitstarka.

I och med att merinoull dessutom har antibakteriella egenskaper som motverkar dålig lukt kan du använda byxorna längre perioder mellan tvättarna. Perfekt för att motverka onödigt slitage.

Fördelarna med att välja underställ i merinoull

Merinoull är ett material som gör sig utmärkt i diverse funktionskläder. Trots att merinoull både är tunnare och mjukare än vanlig ull har den bättre temperaturreglering. Det beror på att merinoullens krulliga fibrer skapar små luftfickor som håller kvar kroppsvärmen.

Materialet transporterar effektivt bort fukt och verkar dessutom antibakteriellt. Det förhindrar bakterietillväxt som kan orsaka dålig lukt, vilket gör att du kan använda plagget längre. Allt detta gör merinoullen till ett optimalt material för utomhusaktiviteter, oavsett klimat.

Vilka är super.natural?

Det schweiziska företaget super.natural grundades 2012 med visionen att skapa funktionskläder som både är hållbara och komfortabla. Utbudet består bland annat av underkläder, underställ, träningskläder och ytterplagg.

Många av plaggen är tillverkade av företagets egna merinomix, en blandning av merinoull och syntetmaterial. Resultatet blir ett slitstarkt och antibakteriellt material som både andas, värmer och transporterar bort fukt. Vill du ha kvalitet är super.natural kort sagt ett bra val.

Vikten av ett varmt underställ

Om du utför intensiva aktiviteter utomhus, exempelvis vandring, löpning eller skidåkning, kommer du förmodligen att svettas en del. Om svetten inte leds bort kommer vätan dock göra att du snart börja frysa. Det är just detta ett bra underställ kan förhindra.

Underställets uppgift är nämligen att transportera bort fukt från kroppen för att på så sätt hålla dig torr och varm. Ett bra underställ är därför en viktig investering, framför allt om du ska ge dig ut under årets kallaste dagar.

Fakta

Storlekar: XS – XL
Färg: Svart, Navy
Typ av plagg: Byxa, underställ
Viktklass: 230
Material: 47% merinoull, 47% polyester, 6% elastan
Skötselråd: Tvättas i 40 grader, går att torktumla, stryks på låg temperatur
Färg

Jet Black, Navy Blazer

Storlek

XS, S, M, L, XL

Du gillar kanske också

You may also like